Σχεδιάζεται νέα γραμμή μεταφοράς από το ΚΥΤ Μεγαλόπολης στο ΚΥΤ Κορίνθου ισχύος 400 KV

Σχεδιάζεται νέα γραμμή μεταφοράς από το ΚΥΤ Μεγαλόπολης στο ΚΥΤ Κορίνθου ισχύος 400 KV

Ιούνιος 14, 2013 - 11:42
1 σχόλια

Νέα γραμμή μεταφοράς από το Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης Μεγαλόπολης στο ΚΥΤ Κορίνθου ισχύος 400 KV . Το έργο έχει κόστος 35.500.000 ευρώ και διασχίζει τις περιφερειακές ενότητες Αρκαδίας σε μήκος 51 χιλιόμετρα, Κορινθίας σε μήκος 22 χιλιόμετρα και Αργολίδας σε μήκος 21,5 χιλιόμετρα. 

Η περιβαλλοντική μελέτη του έργου έρχεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας προς έγκριση

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το εξεταζόμενο έργο θα κατασκευαστεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και πιο συγκεκριμένα στις Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας, Αργολίδας και Κορινθίας, οι οποίες σύμφωνα με το νόμο Ν.3852/2010 υπάγονται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου, με έδρα την Πάτρα. Το έργο διασχίζει τον Νομό Αρκαδίας σε μήκος 51km, τον Νομό Αργολίδας σε μήκος 21,6km και τον Νομό Κορινθίας σε μήκος 22,1km.

Σύμφωνα με το νόμο Ν.3852/2010 για τη «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης» το εξεταζόμενο έργο θα αναπτυχθεί εντός των ορίων των Δήμων Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Άργους-Μυκηνών, Νεμέας και Κορινθίων, σε μήκος 15,4km, 35,6km, 21,6 km, 9,6 km και 12,5km αντίστοιχα.

Διοικητική υπαγωγή έργου

Περιφέρεια

Περιφερειακή ενότητα

Καλλικράτειος Δήμος

Διέλευση έργου

 

 

Δ. Βόρειας Κυνουρίας

ΟΧΙ

 

 

Δ. Νότιας Κυνουρίας

ΌΧΙ

 

ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Δ. Γόρτυνος

Δ. Μεγαλόπολης

ΌΧΙ

ΝΑΙ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

Δ. Τρίπολης

ΝΑΙ

 

Δ. Αργούς - Μυκηνών

ΝΑΙ

 

ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Δ. Επιδαύρου

Δ. Ερμιονίδας

ΌΧΙ

ΟΧΙ

 

 

Δ. Ναυπλιέων

ΌΧΙ

 

 

Δ. Βέλου - Βόχας Δ. Κορινθίων

ΟΧΙ

ΝΑΙ

 

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Δ. Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων

 Δ. Νεμέας

Δ. Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Δ. Σικυωνίων             

ΟΧΙ

 

ΝΑΙ

ΟΧΙ

 

ΟΧΙ

 

 

Πιο συγκεκριμένα η προτεινόμενη όδευση της εξεταζόμενης εναέριας ΓΜ 400KV ξεκινά από το νέο ΚΥΤ Μεγαλόπολης, το οποίο θα κατασκευαστεί σε περιοχή που απέχει 7km περίπου βορειοδυτικά από την πόλη της Μεγαλόπολης και βρίσκεται μεταξύ των οικισμών Ίσωμα Καρυών και Θωκνία.

Στα πρώτα χιλιόμετρα η όδευση κινείται νοτιοανατολικά, για να αποφύγει την περιοχή επέκτασης του πεδίου εξόρυξης λιγνίτη στην περιοχή της Θωκνίας, ενώ στη συνέχεια με γενική κατεύθυνση τη βορειοανατολική διασχίζει το νομό Αρκαδίας σε μήκος 51km. Ακολούθως, η ΓΜ εισέρχεται στο δυτικό τμήμα του νομού Αργολίδας, βόρεια του οικισμού Νεοχώριον και διατηρώντας πορεία με την ίδια γενική κατεύθυνση εισέρχεται στο νότιο τμήμα του νομού Κορινθίας, διερχόμενη βόρεια του οικισμού Δερβενάκια. Έπειτα, η ΓΜ ακολουθώντας πορεία με ανατολική κατεύθυνση μετά από 22,1km καταλήγει στον γήπεδο ανάπτυξης του νέου ΚΥΤ Κορίνθου, το οποίο βρίσκεται 2,2km βόρεια του οικισμού Αθίκια.

Εξετάζοντας την όδευσή της σε ακόμα μεγαλύτερη κλίμακα, η ΓΜ ξεκινά από τον Δήμο Μεγαλόπολης και συγκεκριμένα από τη δημοτική κοινότητα (δ.κ.), Ισώματος Καρυών, όπου βρίσκεται το γήπεδο ανάπτυξης του ΚΥΤ Μεγαλόπολης. Το νέο ΚΥΤ Μεγαλόπολης πρόκειται να αναπτυχθεί σε γήπεδο που βρίσκεται ανάμεσα στους οικισμούς Ίσωμα Καρυών και Θωκνία, σε απόσταση 1,2km και 1,4km αντίστοιχα. Από το ΚΥΤ Μεγαλόπολης, εξέρχεται η εναέρια ΓΜ 400KV και κατευθυνόμενη ΝΝΑ εισέρχεται διαδοχικά στις δημοτικές κοινότητες (δ.κ.) Κάτω Καρυών, Θωκνίας. Με κατέθυνση ΔΑ διασχίζει τμήμα τις δ.κ. Μαραθούσης, Μεγαλοπόλεως, ενώ στη συνέχεια κινούμενη ΒΒΑ εισέρχεται διαδοχικά στις δ.κ. Πλάκας, Σούλου, Νέας Εκκλησούλας, Τριλόφου (όπου αλλάζει κατεύθυνση σε ΑΒΑ), Νέας Εκκλησούλας και Βάγγου του Δήμου Μεγαλόπολης. Στη συνέχεια οδεύοντας με κατεύθυνση ΑΒΑ και ΒΒΑ εισέρχεται στο Δήμο Τρίπολης και πιο συγκεκριμένα διασχίζει στις δημοτικές κοινότητες Αραχαμιτών, Βαλτετσίου, Σιλίμνης, Περιθωρίου, Μερκοβουνίου, Σκοπής, Τριπόλεως, Λουκά, Νεστάνης και Σάγκα. Η ΓΜ οδεύοντας μεταξύ των οικισμών Σάγκα και Νεοχώριον εισέρχεται στο Δήμο Άργους-Μυκηνέων όπου διαδοχικά διασχίζει τις δημοτικές κοινότητες Νεοχωρίου, Καπαρελλίου, Λυρκείας, Στέρνας, Μαλαντρενίου και Μπόρσα. Ακολούθως εισέρχεται στο Δήμο Νεμέας διασχίζοντας διαδοχικά τις δημοτικές κοινότητες Νεμέας, Αρχαίας Νεμέας και Αρχαίων Κλεωνών. Ο τελευταίος Δήμος όπου εισέρχεται η ΓΜ είναι ο Δήμος Κορινθίων στον οποίο διασχίζει διαδοχικά τις δημοτικές κοινότητες Αγ. Βασιλείου, Χιλιομοδίου και τέλος στη δημοτική κοινότητα Αθικίων όπου βρίσκεται το γήπεδο ανάπτυξης του νέου ΚΥΤ Κορίνθου. Το νέο ΚΥΤ Κορίνθου πρόκειται να αναπτυχθεί σε γήπεδο που βρίσκεται ανάμεσα στους οικισμούς Χιλιομόδι, Αθίκια και Αλαμάνος και σε απόσταση 2,7km, 2,1km και 1,6km αντίστοιχα.

 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Η όδευση της ΓΜ 400kV διέρχεται εντός των ορίων των Δήμων Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Άργους-Μυκηνών, Νεμέας και Κορινθίων σε μήκος 15,4km, 35,6km, 21,6 km, 9,6 km και 12,5km αντίστοιχα. Διαδοχικά θα διασχίζει τις δημοτικές κοινότητες Ισώματος Καρυών, Κάτω Καρυών, Θωκνίας, Μαραθούσης, Μεγαλοπόλεως, Πλάκας, Σούλου, Νέας Εκκλησούλας, Τριλόφου (όπου αλλάζει κατεύθυνση σε ΑΒΑ), Νέας Εκκλησούλας και Βάγγου (Δήμος Μεγαλόπολης), Αραχαμιτών, Βαλτετσίου, Σιλίμνης, Περιθωρίου, Μερκοβουνίου, Σκοπής, Τριπόλεως, Λουκά, Νεστάνης και Σάγκα (Δήμος Τρίπολης), Νεοχωρίου, Καπαρελλίου, Δυρκείας, Στέρνας, Μαλαντρενίου και Μπόρσα (Δήμος Άργους-Μυκηνέων), Νεμέας, Αρχαίας Νεμέας και Αρχαίων Κλεωνών (Δήμος Νεμέας) και Αγ. Βασιλείου, Χιλιομοδίου, Αθικίων (Δήμος Κορινθίων).

Σημειώνεται ότι η προτεινόμενη όδευση της ΓΜ 400kV δεν διέρχεται εντός ορίων οικισμών, πολεοδομικού σχεδίου και ζώνης οικιστικού ελέγχου.

Σύμφωνα με την τυποποίηση της ΔΕΗ το εξεταζόμενο έργο «ΓΜ 400kV ΚΥΤ Μεγαλόπολης- ΚΥΤ Κορίνθου» τεχνικά περιλαμβάνει την κατασκευή μιας νέας εναέριας ΓΜ 400KV «βαρέως τύπου διπλού κυκλώματος με δίδυμο αγωγό» ή «Σειρά 5» συνολικού μήκους 94,7Km. Η ΓΜ που πρόκειται να κατασκευαστεί θα αποτελείται από δικτυωτούς πύργους διπλού κυκλώματος βαρέος τύπου και θα φέρουν δύο τριφασικά κυκλώματα με εναέρια καλώδια για την μεταφορά της ηλεκτρικής ενέργειας. Η γραμμή έχει δυνατότητα μεταφοράς φυσικής ισχύος 2x536 MW και θερμικό όριο 2x1400 MVA υπό τάση 400KV. Ως τεχνικό έργο συντίθεται από τα εξής βασικά στοιχεία: Τους πυλώνες, τους αγωγούς, τους μονωτήρες, τους αποσβέστες, τον αγωγό ηλεκτρικής προστασίας.

Το επιτρεπόμενο από τον Κανονισμό Εγκατάστασης και Συντήρησης Υπαίθριων Γραμμών Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΦΕΚ 608/Β/06-10-67) ελάχιστο ύψος των ηλεκτροφόρων αγωγών από το έδαφος, είναι 9m. Η ΔΕΗ δεν εγκαθιστά τους ηλεκτροφόρους αγωγούς της υπόψη ΓΜ 400KV σε ύψος μικρότερο από 12,5m ενώ προσαρμόζει το ύψος αυτό αυξάνοντάς το, στις απαιτήσεις των χρήσεων γης. Στη φάση της λειτουργίας γίνονται περιοδικοί έλεγχοι οι οποίοι συνίστανται στο πλύσιμο των μονωτήρων με εναέρια ή με επίγεια μέσα και γίνεται έλεγχος για το αν τηρούνται τα διάκενα ασφαλείας μεταξύ της γραμμής και της φυτοκάλυψης κατά μήκος της ζώνης δουλείας.

Η κατασκευή της εναέριας ΓΜ περιλαμβάνει τα στάδια διάνοιξη οδών προσπέλασης, αποξήλωση τμημάτων υφιστάμενων γραμμών, κατασκευή θεμελιώσεων, ανέγερση πύργων και ενσυρμάτωση της γραμμής.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Σύμφωνα με πίνακες πού έχουν συνταχθεί από τον Τομέα Σχεδιασμού και Προδιαγραφών Γραμμών Μεταφοράς, έχουν προκύψει τα συνολικά κόστη κατασκευής μιας ΓΜ ανά χιλιόμετρο ανάλογα με τον τύπο της. Στα ποσά αυτά περιλαμβάνονται το μέσο κόστος των απαλλοτριώσεων των βάσεων των πύργων και ζωνών δουλείας, το κόστος μελετών και τέλος η προμήθεια υλικών και το κόστος ανέγερσης και ενσυρμάτωσης. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, το κόστος του έργου ανέρχεται στα 35.500.000€. το ποσό αυτό είναι αυξημένο εξαιτίας αρκετών γωνιακών πύργων για αλλαγή της όδευσης της ΓΜ για περιβαλλοντικούς όρους. 

 

ΕΙΔΙΚΕΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Η προτεινόμενη όδευση διασχίζει δύο από τις 13 περιοχές του δικτύου Natura 2000, ενώ απέχει σημαντική απόσταση και δεν εμπλέκεται με τις υπόλοιπες έντεκα. Πιο συγκεκριμένα, η ΓΜ διασχίζει:

  • Την περιοχή «ΟΡΟΣ MAINAAO-GR2520001» (ΕΖΔ) σε μήκος 8,3km από τον πυλώνα με

α/α 80 (επόμενος του Κ7) έως και τον πυλώνα με α/α 102 (επόμενος του Κ10Α). Στην περιοχή θα τοποθετηθούν συνολικά 20 νέοι πυλώνες.

  • Την περιοχή «ΟΡΗ ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ & AYPKEIO-GR2510004» (ΖΕΠ) σε μήκος 2,9km από τονπυλώνα Κ15 έως και τον πυλώνα με α/α 141 (επόμενος του Κ20). Στην περιοχή θα τοποθετηθούν συνολικά 8 νέοι πυλώνες.

Σύμφωνα με την παρ.1 άρθρο 10 του Ν. 4014, για την «Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων,...», στην περίπτωση έργων και δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα σε προστατευόμενες περιοχές του δικτύου Natura, για έργα κατηγορίας Α υποβάλλεται, ως τμήμα της ΜΠΕ, ειδική οικολογική αξιολόγηση. Η ειδική οικολογική αξιολόγηση, που αφορά στις δύο περιπτώσεις των περιοχών που διασχίζει το εξεταζόμενο έργο, συντάχθηκε σύμφωνα με τα οριζόμενα στις παραγράφους 9 & 10 του άρθρου 11 του Ν. 4014. Οι υπόλοιπες περιοχές βρίσκονται σε σημαντική απόσταση από την εξεταζόμενη ΓΜ, οπότε δεν επηρεάζονται περιβαλλοντικά και κατά συνέπεια δεν αναφέρονται στην ειδική οικολογική αξιολόγηση.

Ακολουθεί συνοπτική περιγραφή των προστατευόμενων περιοχών (εκτός δικτύου Natura), ιδιαίτερα αναφορικά με τη θέση τους, από όπου προκύπτει ότι το εξεταζόμενο έργο δεν εμπλέκεται με καμία από αυτές. Πιο συγκεκριμένα στους νομούς από τους οποίους θα διέρχεται η προτεινόμενη όδευση της ΓΜ έχουν κηρυχθεί οι εξής προστατευόμενες περιοχές:

  • Μία ειδική προστατευόμενη περιοχή σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βαρκελώνης, το «Αισθητικό δάσος Πευκιάς Ξυλοκάστρου» (ΦΕΚ 235/Α/78) που βρίσκεται στον δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
  • Ένα διατηρητέο μνημείο φύσης το «Δάσος των δενδροκέδρων Κυνουρίας» (ΦΕΚ 121 /Δ/80) που βρίσκεται στο δήμο Βόρειας Κυνουρίας.
  • Δύο περιοχές χαρακτηρισμένες ως αισθητικά δάση, το «Δρυοδάσος της Μογγοστού» (ΦΕΚ 175/Δ/77) και το «Αισθητικό δάσος Πευκιάς Ξυλοκάστρου» ξανά (ΦΕΚ 70/Α/74), τα οποία βρίσκονται στο δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
  •  Από τα 24 ΚΑΖ το εξεταζόμενο έργο διασχίζει μόνο ένα, αυτό με κωδικό «Κ456-Δασώδης περιοχή Αγ.Θεοδώρων (Τριπόλεως- Περιθωρίου)», σε μήκος 1,6km. Η εν λόγο περιοχή αλληλεπικαλύπτεται με τμήμα της προστατευόμενης περιοχής GR2520001 στο νοτιοανατολικό άκρο της.

 

Σημειώνεται ότι στους νομούς από όπου διέρχεται το έργο δεν εντοπίστηκε κανένας εθνικός δρυμός ή εθνικό πάρκο, μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, κανένας υγρότοπος προστατευόμενος από τη Σύμβαση Ramsar, περιοχή με Ευρωδίπλωμα, κρατικό εκτροφείο θηραμάτων, καμία περιοχή που να σχετίζεται με βιογενετικό απόθεμα και τέλος καμία ελεγχόμενη κυνηγετική περιοχή.

Εκτός από τις προαναφερόμενες προστατευόμενες περιοχές, στην ευρύτερη περιοχή του έργου υπάρχουν περιοχές φυσικής σημασίας, οι οποίες είναι ενταγμένες στο δίκτυο περιοχών CORINE 2000.Αναφέροντα στον κάτωθι πίνακα, αυτές που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή μελέτης και εντός των ορίων των νομών από όπου θα διέρχεται το υπό μελέτη έργο.

Βιότοποι Corine2000 στους νομούς που διασχίζε: η εξεταζόμενη ΓΜ

ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Κορυφές Όρους Μαίναλο

AG0060080

Κορυφές Όρους Πάρνωνας

AG0040055

Λίμνη Τάκα

AG0010064

Μονή Ελώνης και χαράδρα Λεωνιδίου

AG0040056

Μονή Μαλεβής

AG0030044

Όρος Πάρνωνας

AG0060092

Ποταμός Λάδων

AG0020022

Υγρότοπος Μούστου / Αστρος

AG0010232

Φαράγγι Λούσιου

AG0060081

ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Ακροναυπλία και Παλαμίδι

AG0040053

Ελος χωριού Κάντια

AG0020018

Λιμνοθάλασσα Δρέπανου, Ναύπλιο

AG0060086

Λιμνοθάλασσες Θερμισίας

AG0060089

Σπηλιά Φραχτή Ερμιονίδας

AG0060091

Υγρότοποί Ερμιονίδας

AG0060087

Υγρότοποί κόλπου Τολού, Ναύπλιο

AG0060085

Υγρότοπος Μετόχι, Ερμιονίδας

AG0060088

ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ακροκόρινθος

AG0040052

Δάσος Μογκοστού,Βάλτου Σουλίου

AG0030034

Κοροφές Όρους Κυλλήνη (Ζήρεια) και χαράδρα Φλαμπουρίτσα

AG0040050

Κορυφές Όρους Ολίγυρτος

AG0060078

Κορυφή Παρνιάς (Μαοροβούνι)

AG0040051

Λίμνη Στυμφαλία

AG0010065

Ορος Κυλλήνη (Ζήρεια)

AG0020017

Όρος Ολίγυρτος

AG0060077

 

Τέλος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με το νομοθετικό διάταγμα 996/1971 έχουν καθορισθεί 13 περιοχές ως Μνημεία της Φύσης, τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως προστατευόμενα καθώς η διατήρησή τους κρίθηκε αναγκαία. Από τα 13 μνημεία, στη συνέχεια, αναφέρονται αναλυτικά μόνο αυτά που βρίσκονται στους δήμους από τους οποίους διέρχεται η προτεινόμενη όδευση, ενώ τα υπόλοιπα αναφέρονται ονομαστικά:

  • Οι Ιταμοί Κρυονερίου Αργολίδας (ΦΕΚ 590/Β/77): το μνημείο βρίσκεται στο όρος Αρτεμίσιο πλησίον του οικισμού Κρυονέρι, δήμος Αργους-Μυκηναίων του νομού Αργολίδας. Αναφέρεται σε ομάδα δέντρων που είναι υπόλειμμα παλαιού δάσους αφιερωμένου στη θεά Άρτεμη. Το εξεταζόμενο έργο απέχει από το μνημείο περισσότερο από 9km.
  • Η Δρυς του Περιθωρίου Αρκαδίας (ΦΕΚ 121/Δ/80): το μνημείο βρίσκεται στην αυλή της Παλιάς εκκλησίας του Αγ. Γεωργίου, στη θέση Κάμπος, 3km βόρεια του οικισμού Περιθώρι, δήμος Τρίπολης του νομού Αρκαδίας. Αναφέρεται στο αιωνόβιο δέντρο βελανιδιάς, ιστορικής σημασίας. Το εξεταζόμενο έργο απέχει από το μνημείο περισσότερο από 4km.
  • Η Δρυς της Δόριζας, Αρκαδίας (ΦΕΚ 121/Δ/80): το μνημείο βρίσκεται στην αυλή μιας εκκλησίας στον οικισμό Δόριζα, δήμος Τρίπολης του νομού Αρκαδίας. Αναφέρεται σε ένα πουρνάρι εντυπωσιακού μεγέθους το οποίο αποτελεί υπόλειμμα σημαντικού δάσους δρυός, που κάηκε το 1826. Το εξεταζόμενο έργο απέχει από το μνημείο περισσότερο από 3km. Από τις προαναφερόμενες περιγραφές διαπιστώνεται ότι το εξεταζόμενο έργο δεν εμπλέκεται με κανένα από τα πλησιέστερα σε αυτό προστατευόμενα μνημεία φύσης. Τα υπόλοιπα 10 μνημεία φύσης βρίσκονται σε σημαντική απόσταση από την όδευση του έργου και εκτός ορίων των δήμων από τους οποίους διέρχεται.

Τέλος αναφέρεται ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπάρχουν συνολικά 40 περιοχές χαρακτηρισμένες ως Τοπία Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλους. Στους νομούς από όπου διέρχεται το εξεταζόμενο έργο εντοπίζονται συνολικά 3 στο νομό Αργολίδας, 6 στο νομό Αρκαδίας και 13 στο νομό Κορινθίας.

 

 

 


Υπάρχει 1 Σχόλιο

δηλαδή για την Αρκαδία και μόνο, από μια πρόχειρη ανάγνωση έχουμε μέσα στο natura του Μαινάλου, και στο natura Αρτεμισίου σχεδόν δίπλα στα χαρακτηρισμένα ως μνημεία της φύσης 1.Δρυς Περθωρίου [4 κμ] 2.Δρυς Δόριζας [3κμ] ένα ΚΑΖ [καταφύγια άγριων ζώων] «Κ456-Δασώδης περιοχή Αγ.Θεοδώρων (Τριπόλεως- Περιθωρίου)» και 1 τοπίο ιδιαιτέρου φυσικού κάλους <a href="http://filotis.itia.ntua.gr/biotopes/c/AT1080128/">Λόφος Στόχος Νεστάνης (Τσιπιανών)</a> υπέροχα...