Συνάντηση Κινέζων μαθητών με τον Τατούλη στην Τρίπολη(photos&video)

Συνάντηση Κινέζων μαθητών με τον Τατούλη στην Τρίπολη(photos&video)

Αύγουστος 24, 2012 - 17:25
3 σχόλια

Ενθουσιασμένοι οι μαθητές της Ολυμπιάδας Νέων από την επίσκεψή τους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Τρίπολη, όπου είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, βρέθηκαν οι 15 μαθητές και οι συνοδοί τους από την πόλη Νατζίνγκ της Κίνας που τις τελευταίες μέρες βρίσκονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 40 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας- Κίνας και στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Ελληνικό Προξενείο.

Οι μαθητές μετά το καλωσόρισμά τους τόσο από την αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου,όσο και από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τις μέχρι τώρα εντυπώσεις τους και δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Εντύπωση τους έχουν κάνει, όπως είπαν, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα τοπικά προϊόντα, η φιλοξενία των κατοίκων και κυρίως η θάλασσα …
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη διάρκεια της συζήτησης που είχε ο περιφερειάρχης με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας στην ιστορία της χώρας μας και στον πολιτισμό της και κυρίως στο γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η γενέτειρα των ολυμπιακών αγώνων και του αθλητικού ιδεώδους. Μάλιστα τονίστηκε πως η πόλη Νατζίγνκ θα διοργανώσει τη δεύτερη ολυμπιάδα νέων και κλήθηκαν νέοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου να δώσουν το «παρών».  Ο κ. Τατούλης δήλωσε υποστηρικτής των κινέζων αθλητών στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.Στο τέλος της επίσκεψης έγινε ανταλλαγή δώρων. Ο περιφερειάρχης πρόσφερε γκραβούρες της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενώ ο επικεφαλής της κινέζικης αποστολής το έμβλημα της 2ης ολυμπιάδας νέων που θα γίνει στην πόλη Νατζίνγκ.

Video: 

youtube://v/1APJdybixqM


3 Σχόλια

ποιος χ... για το οτι βρεθηκε ο πετραν με τα νιτζακια; εδω ο κοσμος χανεται και το ... χτενιζεται