Συνάντηση Γορτύνιων που διαμένουν στην Αθήνα με τον υποψήφιο Δήμαρχο Π.Παρασκευόπουλο

Συνάντηση Γορτύνιων που διαμένουν στην Αθήνα με τον υποψήφιο Δήμαρχο Π.Παρασκευόπουλο

Σεπτέμβριος 14, 2010 - 12:31

Μεγάλη συγκέντρωση – συνάντηση Γορτύνιων από το δήμο Ηραίας, που διαμένουν στην Αθήνα, με τον υποψήφιο δήμαρχο Γορτυνίας Παρασκευά Παρασκευόπουλο, του συνδυασμού «Γορτυνία νέα εποχή», πραγματοποιήθηκε χθες, στο Ίλιον, στο αμφιθέατρο του δήμου.

Μέσα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ο υποψήφιος δήμαρχος Γορτυνίας Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή φιλοσοφία του συνδυασμού του, για το σύνολο του δήμου και για την περιοχή, και στα προαπαιτούμενα, που πρέπει να σχεδιαστούν και να κερδηθούν άμεσα.

Όπως τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος, σε σημεία της ομιλίας του: «ο νέος δήμος που καλύπτει το σύνολο σχεδόν της Γορτυνίας, με τις αρμοδιότητες και τις δυνατότητες που του παρέχει ο Καλλικράτης, μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή για την ανάπτυξη της Γορτυνίας. Τα προβλήματα ανάπτυξης που αντιμετωπίζει η Κάτω Γορτυνία, και ιδιαίτερα η περιοχή της Ηραίας, είναι πολλά, και παρότι, η περιοχή είναι εξαιρετικά προικισμένη, από τη φύση, την ιστορία και τον πολιτισμό, ακολουθεί το δρόμο της ερημοποίησης, όπως και άλλες περιοχές της
Γορτυνίας. Απ’ όλους υπογραμμίζεται η ανάγκη άμεσα να δοθεί λύση στην κατασκευή του δρόμου Ολυμπίας – Βυτίνας, αλλά και η ανάγκη του παράπλευρου οδικού δικτύου, από Κοκλαμά προς Δημητσάνα, ώστε να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής της Ηραίας.

Στο πλαίσιο του νέου δήμου, ο υποψήφιος δήμαρχος Γορτυνίας Παρασκευάς Παρασκεύοπουλος, υπογράμμισε την κατεπείγουσα ανάγκη ενεργοποίησης των πολιτών, με στόχο, την προώθηση ενός πρότυπου ανάπτυξης, με επίκεντρο την εναλλακτική γεωργία, τον ιαματικό -με την πλήρη αξιοποίηση των λουτρών-, αλλά, και εναλλακτικό, τουρισμό, με την ανάδειξη των φαραγγιών, των υδάτινων δρόμων και των εξαιρετικών ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων της περιοχής.