Συνάντηση από την ομάδα Ζωή Ποδήλατο, ΣΑΟΟ και ΕΟΣ για μια καλύτερη Τρίπολη

Συνάντηση από την ομάδα Ζωή Ποδήλατο, ΣΑΟΟ και ΕΟΣ για μια καλύτερη Τρίπολη

Φεβρουάριος 02, 2012 - 11:54
6 σχόλια

Την Τρίτη στις 20:30 το βράδυ, η ομάδα Ζωή Ποδήλατο και οι ορειβατικοί σύλλογοι ΣΑΟΟ και ΕΟΣ μαζευόμαστε να συζητήσουμε και να συγκεντρώσουμε προτάσεις για τρία θέματα που μας αφορούν άμεσα ως μέλη, αλλά και γενικά ως πολίτες (ενεργούς) της Τρίπολης:

α) Διαμόρφωση πλ.Κάτω Αγοράς, 
β) Πεζοδρόμηση και parking και
γ)σκουπίδια. 
Σκοπός είναι να πιέσουμε τη δημοτική αρχή προς λύσεις μόνιμες και όχι να δεχόμαστε απαθείς την προχειρότητα με την οποία φαίνεται να αντιμετωπίζει αυτά τα σοβαρά, για την ποιότητα ζωής μας, θέματα. 
Η συνάντηση είναι ανοιχτή, θα γίνει στα γραφεία του ΣΑΟΟ (Μητ.Δανιήλ 2Γ) και οι προτάσεις που θα ανακύψουν θα κατατεθούν στο Δήμαρχο και θα κοινοποιηθούν στα αντίστοιχα sites των ομάδων και στον τύπο προς ενημέρωση όλων. 
Μην επαναπαυόμαστε λοιπόν μόνο στην αντίδραση των πλήκτρων αλλά ας αναλάβουμε δράση...


6 Σχόλια

Αντε μαζευτηκαμε, τα ειπαμε,τα συμφωνησαμε!Ποιος απο ολους τους αναξιους που κυβερνουν την πολη αυτη θα κατσει να ακουσει προτασεις των δημοτων του?Οταν ο Τσαμουλος προσπαθει να κλειση (δικαιως)την χωματερη χωρις να εχει εναλλακτικη,και φτασαμε σημερα να πνιγετε η πολη στα σκουπιδια!Οταν κατεδαφιζουν την κατω αγορα για να γινει δημαρχειο καιαυτοι πανε και νοικαζουν ΜΕΓΑΡΟ με τριπλο ενοικιο απο τι εδιναν,και η αγορα θα γινει παρκιν με πληρωμη,και εχουν την εντυπωση οτι θα εχουν εσοδα?Δυστυχως οποιο εργο γινεται ειναι προς συμφερον 2-3 ατομων την πολης!Δειτε Αρεως,δειτε χιονοδρομικο δειτε κατω αγορα δειτε πετρινου.Και αναρωτηθητε ποιοι συμπολιτες μας δραστηριοποιουνται γυρω απο τα εργα αυτα?Ξυπνηστε τριπολιτσιωτες η ζωη και το μελλον των παιδιων δεν εξαρταται με το ποσους καφεδες πινουμε και τι ρουχα φοραμε.Υποθηκευσαμε εμεις το μελλον μας ας μην αφησουμε τουλαχιστον στην πολη μας να γινει το ιδιο επειδη 2-3-5 θελουν να οικονομησουν εις βαρος μας.Ξεσηκωθητε και πειτε σε ολους αυτους τους τοπικους αρχοντες οτι τα κοροιδα πεθανανε!!!!!

Πάρτ' αλλιώς, Μήτσο επαναστάτη, θα βρεις στη γωνία! Το κτήριο που στέγαζε τις Τεχνικές Υπηρεσίες, όντως προοριζόταν για δημαρχείο, αλλά είχε χτιστεί, πολύ πριν γκρεμιστεί η κάτω αγορά, δεν στά' πανε καλά! Ο χώρος που τώρα είναι ανεξέλεγκτο parking, υπάρχει μελέτη να γίνει πάρκο με πράσινο, προσωρινά όμως (περίπου για 'κανα χρόνο) θα ασφαλτοστρωθεί, θα οριοθετηθεί με δεντράκια στις 4 γωνίες, θα φτιαχτούν τα πεζοδρόμια και θα λειτουργεί σαν parking, αλλά με ελεγχόμενη στάθμευση, ώστε να μην πηγαίνει ο κάθε ματσουλαραίος "έξυπνος" Τριπολιτσιώτης αργόσχολος να παρκάρει όσο του γουστάρει και να πίνει το καφεδάκι του στις παρακείμενες καφετέριες! Και δεν μου λες, ποιος σου είπε ότι το ενοίκιο στο νέο κτήριο κοστίζει τριπλάσια απ' ό,τι κόστιζαν στο δήμο όλα τα προηγούμενα κτήρια που στέγαζαν τις υπηρεσίες του; Και τί να κάνουμε δηλαδή, που η πλατείες Άρεως και Πετρινού, όταν ολοκληρωθούν, θα εξυπηρετούν και τους καταστηματάρχες που βρίσκονται γύρω τους; Να κλείσουν τα μαγαζιά τους, για να ευχαριστηθείς εσύ; Το αισθητικό αποτέλεσμα θα το βλέπουν όλοι όμως, ντόπιοι και ξένοι! Και εν πάση περιπτώσει, τι στον κόρακα θέλετε επιτέλους, για να καταλάβουμε; Να γίνουν ή να μην γίνουν έργα σ' αυτή την κWλοπόλη; Αν τώρα θεωρείς ότι είσαι περισσότερο άξιος από τους τοπικούς άρχοντες (κι εγώ μαζί σου), σε δύο χρονάκια έχουμε εκλογές! Προχώρα για υποψήφιος, δεν σε εμποδίζει κανένας! Εκ του ασφαλούς όμως, κριτική κάνω κι εγώ και ο καθένας, κατάλαβες...Μήτσο;

Να γίνουν τα έργα, να αναβαθμιστεί η πόλη. Το ότι κάποιοι έχουν μαγαζιά εκεί, μπράβο τους θα αναβαθμιστούν τα μαγαζιά τους. Τα άλλα είναι για τους κομπλεξικούς. Να σουλουπωθεί η κατάσταση στην κάτω αγορά και να μπει ελεγχόμενη στάθμευση αρκεί να μην μείνει έτσι και ξεχάσουμε την ιστορία με το πάρκο. Για το νέα δημαρχιακό κτίριο όμως άστο...Το ενοίκιο είναι μεγαλύτερο και πολύ μάλιστα από όλα τα ενοίκια μαζί που πληρώνει ο Δήμος. Η δικαιολογία για νέο Δήμο δεν στέκει. Θα προσλάβει υπάλληλους ο Δήμος Τρίπολης και θα χρειαστεί μεγαλύτερα γραφεία; Θα έρθουν υπάλληλοι από παλιούς Δήμους που ενσωματώθηκαν στο νέο Δήμο Τρίπολης; Πως δικαιολογείται σε μια εποχή που τα ενοίκια πέφτουν και η χώρα καταρρέει ο Δήμος να δίνει περισσότερο χρήματα για ενοίκιο των χώρων του; Δεν είναι όλα στην ζωή άσπρο ή μαύρο. Δεν τα κάνει όλα καλά ή όλα λάθος ο Σμυρνιώτης. Έχει κάνει αρκετά σωστά αλλά κάνει και λάθη. Το συγκεκριμένο ΛΑΘΟΣ με το κτίριο που μετακομίζει ο Δήμος αγγίζει τα όρια του σκανδάλου. Το ότι δεν μιλάει η αντιπολίτευση δεν σημαίνει τίποτα. Προσωπικά δεν με έχουν πείσει οι εξηγήσεις του Δήμαρχου για την συγκεκριμένη μετακόμιση. Γιατί να εγκλωβιστεί ο Δήμος σε ένα τέτοιο ενοίκιο και να μην επενδύσει σε ένα καινούριο κτίριο; Η απόσβεση θα γινόταν μέσα σε 4-5 χρόνια. Ελάχιστο χρονικό διάστημα. Θέλουμε πράσινο, χώρους στάθμευσης, αναβάθμιση της πόλης αλλά πάνω από όλα να σέβονται το δημόσιο χρήμα.

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΕΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΊ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑ ΣΥΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ . ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ 1ΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΤΟΥ 2011 ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΡΥΚ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΕΙ ΜΟΝΟ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!!!

kounatetokefalisas σε καποια σημεια εχεις δικιο αλλα δεν καταστρεφεις μια αγορα για να χτισεις αλλου μια αλλη.Εκει γυρω υπαρχουν και (υπηρχαν) μαγαζια που ζουνε τις οικογενειες τους αφηνανε τα λεφτα τους στην πολη και αυτη την στιγμη τα καταστρεφει η δημοτικη αρχη,ποτε δεν ειπα νακλεισουν των αλλων για να κρατηθει το δικο μου (το οποιο δεν εχω πια)οσο για το παρκιν μονο προσωρινο δεν θα ειναι και η μελετη εδειχνε παρκο, υπογειο παρκιν, και δημαρχειο που θα ενωνε με το αλλο τμημα το καινουργιο.Αλλα θα ερθει η ωρα πολλων μας που θα xtipametokefalimas με καποιες λαθος επιλογες της Δημοτικης αρχης.Οσο για την Αρεως ασε να τελειωσει και εδω ειμαστε για να δουμε και της Πετρινου την τυχη!!!!!!!!!!

γιατι ξεχνατε τους δημ.συμβουλους και ασχολειστε μονο με τον δημαρχο. προταση μεσα στο δημ. συμβουλιο κατετεθη για να κτισει ο δημος δικο του κτιριο.νομιζω την εκανε ο γεωργακοπουλος.αλλα οι συμβουλοι ψηφισαν γρανιτες και μαρμαρα ετοιμα.αυτοι δεν πρεπει να απολογηθου_ που σημερα τα νοικια κατρακυλουν αυτοι τα τριπλασιαΖΟΥΝ.ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.