Συλλήψεις για διάφορα αδικήματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συλλήψεις για διάφορα αδικήματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Δεκέμβριος 31, 2012 - 15:57

Εξιχνιάστηκαν μία (1) υπόθεση ληστείας και μία (1) υπόθεση κλοπής στην Κορινθία. Συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός, μετά από Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Κορίνθου.
 Επιπλέον, η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα τέσσερις (4) αλλοδαπούς συνεργούς του.

Εξιχνιάστηκαν, μετά από  εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, μία (1) υπόθεση ληστείας και μία (1) υπόθεση κλοπής σε οικίες, στο Σούλι και στο Βραχάτι Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη την 28-12-2012 το μεσημέρι, στο Κιάτο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, ένας (1) 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για ληστεία, μετά από Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Κορίνθου, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα τέσσερις (4) συνεργούς του.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής  έρευνας, προέκυψε ότι, οι ανωτέρω την 04-06-2012 το βράδυ, στο Σούλι Κορινθίας, αφού μπήκαν σε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπού, με την απειλή όπλου και με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Επιπλέον, όπως επίσης προέκυψε, οι ανωτέρω την 11-08-2012 το πρωί, στο Βραχάτι Κορινθίας, αφού διέρρηξαν οικία ημεδαπής, αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Ο 24χρονος οδηγήθηκε στον κ. Ανακριτή Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.
Συνελήφθησαν  δύο (2) ημεδαποί για ναρκωτικά στην Κορινθία.

Κατασχέθηκαν  συνολικά πέντε (5) δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητες ναρκωτικών, καθώς και ένα (1) περίστροφο.

Στο πλαίσιο αστυνομικής  επιχείρησης, που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, συνελήφθησαν, χθες (30-12-2012) το μεσημέρι, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Κορινθίας, σε δύο περιπτώσεις, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 45 και 56 ετών αντίστοιχα, για παράβαση του Νόμου Περί Ναρκωτικών, ενώ επιπλέον ο 45χρονος κατηγορείται και για παράβαση του Νόμου Περί Όπλων.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία και σε χώρο εργασίας του 45χρονου ημεδαπού, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης σε συσκευασίες, βάρους -108,8- γραμμαρίων, καθώς και ένα (1) περίστροφο.

Στην δεύτερη  περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία του 56χρονου ημεδαπού, όπου βρήκαν, εκρίζωσαν και κατάσχεσαν, πέντε (5) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από -20- έως -50- εκατοστά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν  στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Συνελήφθη, χθες (30-12-2012) το βράδυ, στην Αρχαία Επίδαυρο Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, ένας (1) 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, γιατί κατείχε -388- κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους (CD’S & DVD’S), που δεν έφεραν την ειδική ταινία γνησιότητας του Ελληνικού Δημοσίου, οι οποίοι κατασχέθηκαν. Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.

Συνελήφθησαν, χθες (30-12-2012) το πρωί, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Κορινθίας, σε δύο περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 29 και 26 ετών αντίστοιχα, γιατί σε έρευνες που έγιναν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν,  μικροποσότητες κάνναβης.

Συνελήφθη, χθες (30-12-2012) το μεσημέρι, στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού  Τμήματος Κυπαρισσίας, ένας (1) 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο (2) αεροβόλα όπλα, ένα (1) πιστόλι αερίου, ένα (1) τσεκούρι, ένα (1) μαχαίρι και είκοσι οκτώ (28) φυσίγγια.

Συνελήφθησαν, χθες (30-12-2012) το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, σε δύο περιπτώσεις, από  αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 15, 21 και 19 ετών αντίστοιχα, γιατί κατείχαν μικροποσότητες κάνναβης, οι οποίες κατασχέθηκαν.