Συγκέντρωση γονέων στο Δημοτικό Σχολείο Μελιγούς

Συγκέντρωση γονέων στο Δημοτικό Σχολείο Μελιγούς

Σεπτέμβριος 13, 2012 - 08:49

από astrosnews.gr

Με την παρουσία του Δήμαρχου κ. Μ. Σκαντζού και του διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αρκαδίας κ. Φ. Γκέσουρα, πραγματοποιήθηκε χθες η συγκέντρωση κατοίκων και γονέων στο Δημοτικό Σχολείο της Μελιγούς. Οπως αναμενόταν, η ένταση δεν αποφεύχθηκε με τους παρόντες να προσπαθούν να βρουν μια άκρη και να καταλάβουν τι ακριβώς γίνεται.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Οι γονείς της Μελιγούς ζήτησαν το σχολείο τους να γίνει 6θέσιο, διαμαρτυρόμενοι πως εδώ και χρόνια πολλοί κάτοικοι του χωριού καταφέρνουν, παράνομα, να παίρνουν μεταγραφή για άλλα σχολεία, με αποτέλεσμα το 3θεσιο σήμερα Δημοτικό Σχολείο της Μελιγούς να έχει περίπου 30 παιδιά.
Διαμαρτυρίες υπήρξαν και για την συγχώνευση του Νηπιαγωγείου της Μελιγούς με αυτό των Βερβένων και για το πως προέκυψαν άλλα στοιχεία τη μία φορά έδειχναν ότι θα έχει την επόμενη χρονιά 1 νήπιο και την άλλη 7! Αυτό ήταν και σημείο αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Δήμαρχο κ. Σκαντζό και τον κ. Γκέσουρα. Ο κ. Σκαντζός κατηγόρησε τον κ. Γκέσουρα για τη συγχώνευση του Νηπιαγωγείου και πως αυτό μπορούσε να λειτουργήσει με 7 νήπια, ενώ ο κ. Γκέσουρας υποστήριξε πως τα πλήρη στοιχεία ήρθαν στα χέρια του αργότερα, ενώ είχε στείλει την έκθεσή του στο υπουργείο.
Με το Νηπιαγωγείο, λοιπόν, της Μελιγούς κλειστό δημιουργείται πρόβλημα και στην τροφοδοσία του Δημοτικού με παιδιά. Οι γονείς ζήτησαν μια λύση άμεσα, με τον κ. Γκέσουρα να λέει πως δεν μπορεί να γίνει 6θέσιο αφού χρειάζονται παραπάνω από τα διπλά παιδιά και πως ο νόμος απαγορεύει την μετακίνηση μαθητών από άλλα σχολεία, με όποιον τρόπο κι αν πέτυχαν την μεταγραφή τους. Σε αυτό το σημείο 9 γονείς ζήτησαν να μάθουν αν μπορούν να μεταγράψουν τα παιδιά τους σε ένα 6θέσιο σχολείο προκειμένου να έχουν καλύτερες εκπαιδευτικές συνθήκες, παίρνοντας θετική απάντηση και πως αν γίνει αυτό, το σχολείο της Μελιγούς θα υποβαθμιστεί σε διθέσιο, αφού θα έχει 21 παιδιά.
Μπροστά στον άμεσο κίνδυνο να κλείσει το σχολείο τους οι γονείς και οι κάτοικοι της Μελιγούς τόνισαν τα πλεονεκτήματα των κτιριακών τους εγκαταστάσεων, έναντι άλλων σχολείων, υποστηρίζοντας πως αν είναι να κλείσει κάποιο, αυτό δεν πρέπει να είναι το δικό τους, ενώ ρώτησαν επίσης και αν μπορεί να λειτουργήσει ως 3θέσιο, αλλά με πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα (δεύτερη γλώσσα κλπ).
Η συζήτηση συνεχίστηκε μέχρι αργά με τους γονείς να συνομιλούν αρκετή ώρα με τον κ. Γκέσουρα, προσπαθώντας να βρουν λύση.
Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόβλημα του Δημοτικού Σχολείου της Μελιγούς δεν είναι είναι τόσο η μη εφαρμογή των ζωνών που πρότεινε πέρσι ο κ. Γκέσουρας  αλλά οι μεταγγραφές των μαθητών. Η απόφαση για τις ζώνες των σχολείων ανεστάλη για ένα χρόνο προκειμένου, μέχρι τον Μάϊο, ο Δήμος να έχει ανοίξει το διάλογο με όλους τους φορείς και να βρεθεί μια βιώσιμη λύση, με κύριο γνώμονα το συμφέρον των μαθητών.

Ειδήσεις: