Στον «αέρα» το επίδομα σίτισης

Στον «αέρα» το επίδομα σίτισης

Μάρτιος 10, 2016 - 18:23
0 σχόλια

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βαγγέλη Αγγελόπουλου στα dikaiologitika.gr, αναζητούνται κονδύλια, προκειμένου να παραταθεί για λίγους μήνες η επιδότηση σίτισης που μέσω της Κάρτας Αλληλεγγύης χορηγήθηκε τον Φεβρουάριο σε 147.981 δικαιούχους και η οποία ολοκληρώνεται στα τέλη του τρέχοντος μήνα, με την καταβολή της 9ης και τελευταίας δόσης. 

Το συγκεκριμένο επίδομα, προκειμένου να δοθεί, κοστίζει περίπου 17,5 εκατ ευρώ τον μήνα και, προκειμένου να επεκταθεί, απαιτούνται πρόσθετα κονδύλια ύψους περίπου 50 – 60 εκατ ευρώ, που ακόμα αναζητούνται.

Η επιδότηση σίτισης, που χορηγείται μέσω της Κάρτας Αλληλεγγύης, προσφέρει στους δικαιούχους, οι οποίοι διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, ποσό από 70 έως 220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το εισόδημα που έχουν δηλώσει. Έτσι, στηρίχθηκαν άνθρωποι και νοικοκυριά που έχουν πραγματική ανάγκη ενώ, από την άλλη, στηρίχθηκαν και οι τοπικές οικονομίες μέσω των αγορών που έγιναν σε είδη πρώτης ανάγκης.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.