Στο ΠεΣυ οι αποζημιώσεις των πυρόπληκτων στη Γορτυνία - Κάποιοι δεν θα λάβουν τίποτα

Στο ΠεΣυ οι αποζημιώσεις των πυρόπληκτων στη Γορτυνία - Κάποιοι δεν θα λάβουν τίποτα

Απρίλιος 04, 2022 - 17:45
0 σχόλια

Φωτογραφία arcadiaportal.gr

Η έβδομη τακτική συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου τη Δευτέρα 4 Απριλίου παρ' ολίγον να μην ξεκινήσει. Περί τις 16:20 (είκοσι λεπτά μετά την προγραμματισμένη έναρξη, δηλαδή) είχαν έρθει είκοσι από τους 26 συμβούλους που συγκροτούν απαρτία, και ο πρόεδρος Ιωάννης Μαλτέζος έδωσε πέντε λεπτά ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός και να ξεκινήσει η συνεδρίαση, αλλιώς δεν θα γινόταν καθόλου.

Εντός του πενταλέπτου συμπληρώθηκε ο αριθμός και ξεκίνησε η συνεδρίαση.

Στην αρχή της συνεδρίασης στη διαδικασία των ερωτήσεων, η περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο» Τζένη Δημητρακοπούλου έθεσε ερώτηση για τις πληγείσες από τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού Γορτυνίας και Μεγαλόπολης.

«Οι Γορτύνιοι είδαν τις ζωές τους να αλλάζουν σε λίγες ώρες, υφίστανται επιπτώσεις στο περιβάλλον, στην επιβίωση, και πάνω στα καμένα τα λόγια περίσσεψαν. Όλες οι ευθύνες κρύφτηκαν πίσω από την ''κλιματική αλλαγή'', μας μίλησαν για αποζημιώσεις, χωρίς καθυστερήσεις. Στη Γορτυνία δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη. Έλεγχοι και αυτοψίες δεν έχουν διενεργηθεί. Ξεκινούν οι αγροτικές εργασίες για αυτή την περίοδο. Ρωτώ, λοιπόν, πόσες από τις αιτήσεις έλαβαν αποζημίωση, πόσες εκκρεμούν, πώς γίνεται η προτεραιοποίηση». 

Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος απάντησε ότι συστήθηκαν τρεις επιτροπές αρωγής, οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν συνολικά -και στον ΕΛΓΑ- είναι 1.555. «Μερικές από τις αιτήσεις εκρίθη ότι δεν έχουν πλήρη στοιχεία, και άλλες που δεν είχαν στοιχεία ΟΣΔΕ, 279 αιτήσεις έχουν ήδη πάρει κρατική ενίσχυση από την αρωγή, που κυμαίνεται μεταξύ 5.000 - 10.000 ευρώ, ενώ συνεχίζεται η καταγραφή από τον ΕΛΓΑ ως τον Αύγουστο. Ως προς τους κτηνοτρόφους η Περιφέρεια Πελοποννήσου διέθεσε δωρεάν το 50% της απαραίτητης τροφής για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, και για την πρόληψη των πιθανών πλημμυρικών φαινομένων είχαν προγραμματιστεί και άλλα έργα, που αφορούν το Δασαρχείο, εντός του Απριλίου αναμένουμε την έγκριση των Τεχνικών Δελτίων».


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.