Στο «Αντώνης Τρίτσης» η Αγροτική οδοποιία Ξηροπηγάδου

Στο «Αντώνης Τρίτσης» η Αγροτική οδοποιία Ξηροπηγάδου

Δεκέμβριος 13, 2020 - 09:10
0 σχόλια

Την αποδοχή της απόφασης ένταξης του έργου «Αγροτική οδοποιία Τ.Κ. Ξηροπηγάδου» στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, εισηγούμενος το συγκεκριμένο έβδομο θέμα της ημερήσιας διάταξη,ς υπενθύμισε αρχικά στα μέλη αυτής τις διατάξεις της περ. ιη’ της παρ. 1του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιηθείσες ισχύουν, σύμφωνα με τις οποίες η Επιτροπή αποφασίζει μεταξύ άλλων και για την αποδοχή αποφάσεων ένταξης πράξεων του Δήμου σε αναπτυξιακά προγράμματα.

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος έθεσευπόψη των μελών της Επιτροπής την αριθμ. 21918/27.11.2020(ΑΔΑ: ΩΡΖ946ΜΤΛ6-Ω6Η)απόφαση τουΥπουργού Εσωτερικών, με την οποία εντάχθηκε το έργο με τίτλο «Αγροτική οδοποιία Τ.Κ. Ξηροπηγάδου»στον Άξονα «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών» του Προγράμματος«Αντώνης Τρίτσης». Το έργο αυτό αφορά στη βελτίωση υφιστάμενων αγροτικών δρόμων στην Τ.Κ. Ξηροπηγάδου συνολικού μήκους 9.350 μέτρων, όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος και η χρηματοδότησή του πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στο Δήμο και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών. επισημαίνοντας ότι η χρηματοδότηση του έργου -2 -Κλείνοντας την εισήγησή του ο Πρόεδρος κάλεσε τα μέλη της Επιτροπής να αποδεχθούν την ως άνω απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών περί ένταξης του εν λόγω έργου στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Στο σημείο αυτό το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Ξηροπηγάδου κ. Τσιούλος Σωτήριος, που τόνισε τη σημασία του έργου αυτού για την Κοινότητα Ξηροπηγάδου.

Η Οικονομική Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη: τις προαναφερθείσες διατάξεις την αριθμ. 21918/27.11.2020 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών την άποψη του Προέδρου του Συμβουλίου της Κοινότητας Ξηροπηγάδουτην εισήγηση του Προέδρουκαι έπειτα από διαλογική συζήτηση

Α π ο φ α σ ί ζ ε ι ομόφων

αΤην αποδοχή της αριθμ. 21918/27.11.2020 (ΑΔΑ: ΩΡΖ946ΜΤΛ6-Ω6Η) απόφασηςτου Υπουργού Εσωτερικώνπερί ένταξης του έργου «Αγροτική οδοποιία Τ.Κ. Ξηροπηγάδου» στον Άξονα «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών» του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτση.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.