Σπουδαία βράβευση καινοτόμου πρότασης στις ΗΠΑ για την ανάπτυξη του Πάρνωνα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σπουδαία βράβευση καινοτόμου πρότασης στις ΗΠΑ για την ανάπτυξη του Πάρνωνα

Νοέμβριος 14, 2017 - 17:23
0 σχόλια

Η βράβευση της πρωτοποριακής και καινοτόμου πρότασης “WE” – MERAKI PEOPLE»  της Χριστιάνας Γαρδικιώτη :“Από τα άδεια χωριά που πεθαίνουν, στις ακμάζουσες αναγεννητικές κοινότητες που εργάζονται μέσα και για τη Φύση: Επανασχεδιασμός της παραγωγής στον 21ο αιώνα με εξανθρωπισμό της τεχνολογίας και ενδυνάμωση των ντόπιων στο όρος Πάρνωνα μέσω επιχειρήσεων ευεξίας με παγκόσμια επίκληση”, αποτελεί αναμφίβολα μια σημαντική αναγνώριση για την Ελλάδα.

Η ανεξάρτητη ομάδα κριτών του Ινστιτούτου Evolutionary Future Challenge, μετά από τρείς μήνες αναζήτησης και αναθεώρησης, επέλεξε και προσκάλεσε τη Χριστιάνα Γαρδικιώτη ιδρύτρια του“W.E” – MERAKI PEOPLE μαζί με άλλους 7 κοινωνικούς επιχειρηματίες από όλον τον κόσμο να παρουσιάσουν τις καινοτόμες και πρωτοποριακές τους προτάσεις/πρωτοβουλίες στον τελικό που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, στις 9 Οκτωβρίου 2017.

Ο σκοπός αυτού του διαγωνισμού από το Ινστιτούτο Evolutionary Future Challenge ήταν να ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ και ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ εγχειρήματα αλλαγής σε ολάκαιρο τον πλανήτη.

Στην παρουσίασή της η Χριστιάνα Γαρδικιώτη ανέφερε:

«Έχω βιώσει μια συνειδητή πράξη σχεδιασμού μιας νέας πραγματικότητας που περιλαμβάνει πολλούς ανθρώπους αυτής της Γης. Παίρνω μια ισχυρή δύναμη. Δηλώνω ότι έχω την εσωτερική δύναμη "να κινηθώ και να διοικήσω βουνά", και θα το κάνω με μια πληθώρα ανθρώπων επειδή ο σκοπός μας είναι να ξανασχεδιάσουμε τον κόσμο με ΣΟΦΙΑ

Το ΟΡΑΜΑ είναι ο ΠΑΡΝΩΝΑΣ και τα 24 χωριά του να γίνει το πρώτο «ΦΥΣΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ». Εκεί που οι άνθρωποι θα δουλεύουν στη Φύση για τη Φύση.

Ο τόπος που η ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ θα γίνει πραγματικότητα.

Ξεκινάμε να δημιουργήσουμε με το πρώτο ΧΩΡΙΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ με μηδενικά απόβλητα.

Ενδυναμώνουμε τους ντόπιους να ιδρύσουν επιχειρήσεις που θα έχουν την ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ αυτοσκοπό όπως παλιά είχε το κάθε Ελληνικό χωριό αλλά σε καινούργιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ πλαίσιο. Γράφουμε το ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και την ΙΣΤΟΡΙΑ της ΕΛΛΑΔΑΣ που γεννιέται ξανά».

 

ΥΓΕΙΑ + ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ + ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Τα σημερινά προβλήματα είναι συστημικά, πολυσύνθετα και ζητούν λύση ΑΜΕΣΑ

Δεν μπορούμε να διαχειριζόμαστε μόνο τα συμπτώματα:  Είναι καιρός να ηγηθούμε μιας κοινωνικής εξέλιξης για να δημιουργήσουμε την δική μας κοινωνική εξέλιξη επανασχεδιάζοντας τους ΘΕΣΜΟΥΣ μας, τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μας και τους ΕΑΥΤΟΥΣ μας.

Χριστιάνα Δ. Γαρδικιώτη

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.