Το spot της ταινίας «Η Καμπανία της Ανατολής» (vid)

Το spot της ταινίας «Η Καμπανία της Ανατολής» (vid)

Μάρτιος 02, 2022 - 21:00
0 σχόλια

Το τελικό spot της ταινίας Arcadia, Champagne d’ Orient με μουσική της Evanthia Reboutsika - Ευανθία Ρεμπούτσικα ενορχηστρωμένη με 26 μουσικούς από την ορχήστρα Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής/ Armonia Atenea για το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ «Αρκαδία, Η Καμπανία της Ανατολής» είναι έτοιμο.

Η ταινία παρουσιάζει την ιστορία της οικογένειας Παπανικολάου από τις Ρίζες Τεγέας, που παρήγαγε σαμπάνια στα τέλη του 19ου αιώνα.

Τα γυρίσματα της οποίας -κυρίως στην Αρκαδία αλλά και τη Νεμέα-  είναι η προσπάθεια της οικογένειας οινοποιών Παπανικολάου, από τις Ρίζες της Τεγέας, να δημιουργήσουν αμπελώνες το 1885 στην Αρκαδία και τη Νεμέα και να παράγουν κρασί και σαμπάνια, εφάμιλλων των γαλλικών. Δεν παρέμειναν στο στενό περιβάλλον της Αρκαδίας και της Ελλάδας, καθώς έκαναν εξαγωγές στις αρχές του προηγούμενου αιώνα στην Ευρώπη και την Αμερική, ενώ συμμετείχαν σε εκθέσεις στο Παρίσι, το Σικάγο και το Σαν Φρανσίσκο. Εως το 1935 κατάφεραν να κερδίσουν βραβεία σε εκθέσεις του εξωτερικού και να προβάλλουν το μοσχοφίλερο και το αγιωργίτικο κρασί.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.