Τατούλης

Σκέψεις για επιβολή φόρου διαμονής στα Airbnb

Σκέψεις για επιβολή φόρου διαμονής στα Airbnb

Σεπτέμβριος 21, 2019 - 09:06
0 σχόλια

Την επιβολή «τέλους διαμονής» και στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, τύπου Airbnb, εξετάζει το υπουργείο Τουρισμού, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», που επικαλείται πηγές του υπουργείου Τουρισμού.

Στο νέο ρυθμιστικό πλαίσιο που επεξεργάζεται το υπουργείο θα οριοθετούνται με σαφήνεια όλα τα ζητήματα του δίκαιου ανταγωνισμού στον χώρο της διαμονής, αλλά και της ασφάλειας των τουριστών που επιλέγουν για τη διαμονή τους καταλύματα μέσω του Airbnb. Στο πλαίσιο αυτό πιθανόν να επιβληθεί και τέλος διαμονής σ’ αυτού του είδους διαμονής.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, προωθείται η μείωση του ΦΠΑ συνολικά για το ελληνικό τουριστικό πακέτο, ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά του.

Αναφερόμενος στη φετινή χρονιά ο κ. Θεοχάρης δήλωσε ότι ενώ υπήρχε αρνητική εκκίνηση, τα τουριστικά μεγέθη στη συνέχεια αυξήθηκαν, εξαιτίας κυρίως της τάσης των Ευρωπαίων ταξιδιωτών για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, με πολύ καλή εικόνα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Με διευκρινιστική του ανακοίνωση, πάντως, ο υπουργός απαντά ότι δεν θα γίνουν αιφνιδιαστικές κινήσεις:

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα περί επιβολής φόρου στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης ξεκαθαρίζει τα εξής:
" Όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει η κυβέρνηση, για το θέμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός. Η  ρύθμιση του πλαισίου των βραχυχρόνιων μισθώσεων θα γίνει μετά το τέλος της τρέχουσας τουριστικής περιόδου και θα αποτελέσει συνολική κυβερνητική πρόταση. Οδηγός για το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο θα είναι η διαφάνεια στις συναλλαγές, η προστασία των χρηστών αυτών των υπηρεσιών, η διασφάλιση του ανταγωνισμού στον τουριστικό κλάδο και η δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών".


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.