Σημείο αναφοράς η οικία του μεγάλου αγωνιστή Δημητράκη Πλαπούτα στην Αρκαδία (pics,vid)

Σημείο αναφοράς η οικία του μεγάλου αγωνιστή Δημητράκη Πλαπούτα στην Αρκαδία (pics,vid)

Μάρτιος 22, 2017 - 09:52
0 σχόλια

Η οικία του μεγάλου αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης Δημητράκη Πλαπούτα στο Παλούμπα της Γορτυνίας, έχει πλέον διαμορφωθεί σε έναν χώρο πολιτισμού.

Κάθε σημείο της Αρκαδίας έχει τη δική του ιστορία και αυτό οφείλεται τόσο στον τόπο όσο και στους ανθρώπους του.
 

Οι Αρκάδες είναι γνωστοί και για την Φιλοπατρία τους και στον Αγώνα του 1821 η παρουσία τους και η συμβολή τους ήταν καταλυτική.

Η Γορτυνία και η Ηραία είχαν και αυτές τη δική τους συμβολή και οφείλουμε με εκδηλώσεις τέτοιου είδους να τιμούμε τους ήρωες και να διατηρούμε τη μνήμη της προσφοράς τους ζωντανή.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννκούρας βρέθηκεστην εκδήλωση που έγινε στον Πύργο του Πλαπούτα που σε συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Γορτυνίας και με χρήματα του ΕΣΠΑ αποκαταστάθηκε και αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για την περιοχή.

Όπως ανέφερε κατά την ομιλία του ο κ. Γιαννακούρας, ο παππούς του ο Γιαννάκος Γιαννακούρας ήταν πρωτοπαλίκαρο του Πλαπούτα και έχω δωρίσει στην Εταιρεία που έχει δημιουργηθεί το χαρτί με την υπογραφή του ήρωα να μπει και αυτό, μαζί με άλλα κειμήλια, στο Μουσείο που θα δημιουργηθεί στον Πύργο.

Video: 

Εκδήλωση για την Επανάσταση στην Ηραία στον Πύργο του Πλαπούτα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.