Σημαντικά έργα οδοποιίας στην Αρκαδία

Σημαντικά έργα οδοποιίας στην Αρκαδία

Απρίλιος 17, 2015 - 08:12
0 σχόλια

Βελτίωση του οδικού δικτύου της Αρκαδίας 

Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Πέμπτη 16 Απριλίου με 39 θέματα ημερήσιας διάταξης. Πολλά από τα έργα τα οποία ψηφίστηκαν είναι έργα που αφορούν στην Αρκαδία. Η αντιπεριφερειάρχης κυρία Ντίνα Νικολάκουμίλησε για τα έργα «Συντήρηση Εθνικής οδού Τρίπολης – Καλαμάτας στο ύψος οικισμού Γέφυρας», «Ασφαλτόστρωση δρόμου από Πελετά προς Κρεμαστή στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας», «Συντήρηση επαρχιακής οδού Κιβέρι – Άστρος - Λεωνίδιο » π/υ 400.000 ευρώ, «Συντήρηση Εθνικής οδού Τρίπολης - Σπάρτης» π/υ 300.000 ευρώ, «Ακρυλικού χρώματος διαγράμμιση οδών για την εκτέλεση εργασιών επαναδιαγράμμισης ή διαγράμμισης οδικών τμημάτων του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της π.ε. Αρκαδίας» π/υ 60.000 ευρώ.

Επίσης, μίλησε για το ολοκληρωμένο σχέδιο σχετικά με την ανάπτυξη της Περιφέρειας με τίτλο: 

«Αντιπλημμυρική προστασία πληγέντων περιοχών 2007 – αντιπλημμυρικά έργα στον παραπόταμο του Αλφειού Γουδανη στην περιοχή Δ.Δ. Βαλτετσίου» π/υ 50.000 ευρώ.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στα έργα: «Αποκατάσταση Βλαβών Επ. Οδού από Σταυροδρόμι προς Αετοράχη – Κοκκινοράχη» και «Συντήρηση και βελτίωση Ε.Ο. Μεγαλόπολης – Καρύταινας», «Αποκατάσταση ζημιών και συντήρηση του δρόμου Καρκαλού – Δημητσάνα – Στεμνίτσα και δρόμων προς Ι.Μ. Προδρόμου Αιμυαλών και Φιλοσόφου» (α.π44870/1452) Δ/νση Τεχνικών Έργων».

«Αυτά είναι μερικά από τα έργα της Αρκαδίας τα οποία δίνονται μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων», ανέφερε η κυρία Νικολάκου.

 

«Τα έργα δεν σταματούν μόνο στην Αρκαδία, αλλά υπάρχουν τόσα και τόσα έργα τα οποία υλοποιούνται και είναι στο πρόγραμμα να υλοποιηθούν και σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες», επεσήμανε.

 

Και εξακολούθησε, λέγοντας: «Οι υποδομές ολοκληρώνονται, η τουριστική μας ανάπτυξη έχει πάρει έναν πολύ καλό δρόμο και καθημερνά λαμβάνουμε θετικά σχόλια. Στόχος της περιφερειακής αρχής είναι ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την αγροτική μας ανάπτυξη. Δουλεύουμε σκληρά και μοχλεύουμε πόρους από Ευρωπαϊκά Προγράμματα ή από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων».

«Μέσα στηνκρίση, μπορούμε να τα καταφέρουμε», είπε, τέλος, η κυρία Νικολάκου.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.