Σίφουνας η Εθνική και πρόκριση στους «8»

Σίφουνας η Εθνική και πρόκριση στους «8»

Σεπτέμβριος 12, 2015 - 19:01
0 σχόλια

Η Εθνική μας ομάδα αν και τα βρήκε «σκούρα» στο πρώτο μέρος με τους Βέλγους να μένουν μετέτρεψε το δεύτερο ημίχρονο σε παράσταση για έναν ρόλο  επικρατώντας με 75-54 παίρνοντας τη πρόκριση για τους «8» του Eurobasket.

Το σχήμα με τους τρεις «κοντούς» στην περιφέρεια και η εξαιρετική άμυνα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν τα κλειδιά της νίκης για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Η Εθνική μας ομάδα είχε πλουραλισμό στο σκοράρισμα έχοντας 4 παίχτες διψήφιους ( Αντετοκούνμπο , Μπουρούσης, Πρίντεζης, Κουφός) με κορυφαίους όλων των Γιάννη Αντετοκούνμπο τελειώνοντας με duble-duble έχοντας 10 πόντους και 10 ριμπάουντ  τον Κώστα Κουφό με 13 πόντους και 9 ριμπάουντ και τον Γιάννη Μπουρούση με 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Ο αρχικός σχεδιασμός του Κατσικάρη ήταν η αξιοποίηση των ψηλών παικτών  στο ημίχρονο, και η τροφοδότηση τους από τους περιφερειακούς κάτι που έγινε όμως στην άμυνα δεν υπήρξε αποτελεσματική αντιμετώπιση των Βέλγων στα μακρινά σουτ τριών πόντων αλλά και στις διείσδυσης τους προς την Ελληνική άμυνα . Η Εθνική πήε στα αποδυτήρια με οριακό προβάδισμα στο σκορ (34-31) χάριν στα διπλάσια ριμπάουντ που κέρδισε (20 έναντι 10).

Στο δεύτερο ημίχρονο η χρησιμοποίηση τριών περιφερειακών (Καλάθης, Σπανούλης, Σλούκας) και ο Αντετοκούνμπο σε θέση «4»  επιλέχτηκε από το τεχνικό επιτελείο που δικαιώθηκε απόλυτα. Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη βρήκε ρυθμό στην επίθεση, έτρεξε το γήπεδο και με μεγάλη ενέργεια στην άμυνα «χάλασε» τα ποσοστά των Βέλγων στα τρίποντα (μόλις 24%), δέχτηκε μόνο 11 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο (57-42) και δεν έδωσε στο Βέλγιο, άλλη ευκαιρία αμφισβήτησης της. Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο προσφέρθηκε για την ανάδειξη του Μπουρούση σε πρώτο σκόρερ και την χρησιμοποίηση όλων των παικτών με τον Μάντζαρη να έχει 12 λεπτά συμμετοχής και τον Περπέρογλου να χρησιμοποιείται στο τελευταίο πεντάλεπτο και την Εθνική μας να φτάνει στο τελικό 75-54 και να παίρνει το εισιτήριο για τους «8» του Eurobasket.

 Τα δεκάλεπτα: 16-15, 34-31, 57-42, 75-54.

Ελλάδα: Μπουρούσης 14 (1), Ζήσης 6 (2), Σπανούλης 7, Καλάθης 4, Περπέρογλου 2, Σλούκας 8, Καϊμακόγλου 1, Κουφός 13 (9 ριμπ.), Πρίντεζης 10, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 10 (2)

Βέλγιο: Μπόσκο 2, Βαν Ρόσομ 13 (1), Ερβέλ 2, Ταμπούτ 6, Σέρον, Μουκούμπου, Ζιλέ 14 (3), Ντε Ζέου, Τούμπα 2, Σαλούμου 5, Λοτζέσκι 10 (2)

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.