Το «σχολείο» στο χωριό Μάρκου Γορτυνίας μας μαθαίνει νόστιμες γεύσεις

Το «σχολείο» στο χωριό Μάρκου Γορτυνίας μας μαθαίνει νόστιμες γεύσεις

Μάιος 21, 2015 - 19:28
0 σχόλια

Στους πρόποδες του όρους Μελικάγκουρο,  8 χιλιόμετρα νότια της Δημητσάνας, στη δεξιά πλευρά του φαραγγιού του Λούσιου και σε υψόμετρο 940 μ. βρίσκεται ένα μικρό ορεινό χωριό, το Μάρκου. Σε αυτό το μικρό χωριουδάκι αποφάσισαν πριν τρία χρόνια να εγκατασταθούν ο Αποστόλης με την Παναγιώτα και τα δυο παιδιά τους.Το παλιό σχολείο του χωριού στέγασε τα όνειρά τους και μετατράπηκε σε μια παραδοσιακή οικογενειακή ταβέρνα που λειτουργεί καθημερινά, εκτός Δευτέρας, και προσφέρει άριστης ποιότητας  σπιτικό φαγητό.

Η Παναγιώτα, η μαγείρισσα, μια νέα κοπέλα με ταλέντο,μεράκι,φαντασία και πάνω από όλα αγάπη για τη μαγειρική,δημιουργεί πεντανόστιμα πιάτα και τα προσφέρει σε ένα περιβάλλον ζεστό και φιλικό. Οι γεμιστοί κολοκυθοανθοί και οι ρεβυθοκεφτέδες είναι τα ορεκτικά που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε και για κυρίως πιάτο έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε κόκκορα χωριάτικο, αγριογούρουνο με γλυκόξινη σάλτσα, αρνάκι και ότι άλλο έχει εμπνευστεί εκείνη την ημέρα  η Παναγιώτα .

Όλα τα προϊόντα είναι ντόπια, τα ζώα  εκτρέφονται από τους  ίδιους και τα λαχανικά καλλιεργούνται στον κήπο τους. Πέρα από το νόστιμο φαγητό που θα γευτείτε και την ωραία εκδρομή που θα κάνετε, θεωρώ ότι είναι ωραίο να στηρίζουμε νέους ανθρώπους που αποφάσισαν να φύγουν από κάποια μεγάλη πόλη και εγκαταστάθηκαν σε κάποιο ορεινό χωρίο, με τις όποιες δυσκολίες διαβίωσης μπορεί αυτό να έχει, γιατί πολύ απλά γινόμαστε και εμείς μέρος της πραγματοποίησης του ονείρου τους για μια πιο  ανθρώπινη ποιότητα ζωής.

Κ.Θ.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.