Σε ΦΕΚ ο νόμος με ρυθμίσεις για ΟΤΑ

Σε ΦΕΚ ο νόμος με ρυθμίσεις για ΟΤΑ

Απρίλιος 14, 2023 - 17:45
0 σχόλια

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 91/Α/13-4-2023 ο νόμος 5043/2023 με τίτλο “Ρυθμίσεις σχετικά με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού – Διατάξεις για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα – Λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες επείγουσες διατάξεις.”

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ που ψηφίστηκε στη Βουλή φέρνει ρυθμίσεις που αφορούν τη λειτουργία των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, καθώς και ρυθμίσεις για τους εργαζομένους στο Δημόσιο που αφορούν γονικές άδειες αλλά και τις εξαιρέσεις για τις προσλήψεις εν μέσω εκλογών.

Επίσης, το νομοσχέδιο καθιερώνει και την καταβολή επιδόματος ύψους 150 ευρώ σε υπαλλήλους Αποκεντρωμένων Διοικήσεων ενώ υπάρχου ρυθμίσεις και για το Βοήθεια στο Σπίτι, για τις δημοτικές κοινότητες και για τις συνεδριάσεις συμβουλίων.

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Κοινοβουλίου.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.