Σαν σήμερα πριν από 4 χρόνια ξεκίνησε η κατασκευή του Αστεροσκοπείου Ασέας

Σαν σήμερα πριν από 4 χρόνια ξεκίνησε η κατασκευή του Αστεροσκοπείου Ασέας

Μάρτιος 13, 2021 - 15:23
0 σχόλια

Αγαπητοί φίλοι, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης και τον εισηγητή και δήμαρχο κ. Τζιούμη που ομόφωνα αποφάσισαν, την Τρίτη 10 Μαρτίου 2021, τη δημιουργία δανειστικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης "Αντώνης Μητρόπουλος" στο όμορφο πέτρινο σχολείο της Ασέας, δίπλα από το Αστεροσκοπείο που ο αγαπημένος συνάδελφος μας Αντώνης είχε ως δεύτερο σπίτι του τα τελευταία χρόνια. Με την απόφαση αυτή, ο Δήμος Τρίπολης τιμάει τη μνήμη ενός νεαρού επιστήμονα και αναγνωρίζει το κοινωφελές έργο που πρόλαβε να προσφέρει στην Αρκαδία. Η ίδρυση της βιβλιοθήκης "Αντώνης Μητρόπουλος" δημιουργεί τις υποδομές ώστε αυτό το έργο να συνεχιστεί και να εμπνεύσει περισσότερους μαθητές να σπουδάσουν θετικές επιστήμες.

Ο Αντώνης Μητρόπουλος ήταν ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου μας, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας για δύο θητείες και επιτηρητής του Αστεροσκοπείου Ασέας. Δέχθηκε να συμμετάσχει στο συλλογικό εγχείρημα με όρο, οι δράσεις μας να είναι δωρεάν και με μοναδικό στόχο να φέρουν τους μαθητές και τους κατοίκους της Αρκαδίας κοντά στον κόσμο της αστρονομίας και αστροφυσικής. Αυτή η "απαίτηση" από μόνη της έδειχνε την ποιότητα ενός ανθρώπου που διέθεσε πολύ χρόνο σκληρής ανιδιοτελούς δουλειάς ώστε να μπορέσουμε να κατασκευάσουμε ένα δωρεάν επισκέψιμο Αστεροσκοπείο και να διοργανώσουμε εκδηλώσεις στις οποίες μας έχουν τιμήσει χιλιάδες επισκέπτες.
Ως σύλλογος δε θέλουμε μόνο να κρατήσουμε τη μνήμη του ζωντανή. Θέλουμε να κρατήσουμε και το παράδειγμα του ζωντανό. Αυτό, ενός εξαιρετικού ανθρώπου που αγωνίστηκε χωρίς προσωπικό όφελος ή προβολή ώστε ο τόπος μας να γίνει καλύτερος για όλους.
Σαν σήμερα, πριν από 4 χρόνια, ξεκίνησε η κατασκευή του Αστεροσκοπείου Ασέας.
 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.