Ρετρό: Το πρώτο μπασκετικό All Star Game της Τρίπολης το 1991

Ρετρό: Το πρώτο μπασκετικό All Star Game της Τρίπολης το 1991

Απρίλιος 23, 2020 - 17:45
0 σχόλια

Δεκέμβριους του 1991 λίγες μέρες πριν από την εορταστική περίοδο και μια μπασκετική παρέα δημιουργεί το πρώτο All Star Game της Τρίπολης κάνοντας για τα δεδομένα της εποχής εκείνης ένα ξεχωριστό μπασκετικό event.

Έτσι λοιπόν γυρίζουμε σχεδόν 30 χρόνια πίσω και ταξιδεύουμε μέσα από το φωτογραφικό αρχείο του προέδρου της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Σταύρου Κουκάκη στο 1991 και στο πρώτο μπασκετικό All Star Game που έγινε στην Τρίπολη.

Στο πρώτο μπασκετικό All Star Game της Τρίπολης υπήρχαν δύο ομάδες αυτή των "Γέρων" και αυτή Νέων. Όπου "Γέροι" λοιπόν γεννημένοι μέχρι το 1969 και όπου "Νέοι' γεννημένοι από το 1970 και μετά ενώ όλοι οι παίχτες αγωνίζονταν στον Αρκαδικό, τον ΓΣΑ αλλά και την ΑΕΚ Τρίπολης και πρωταγωιστούσαν μαζί με τα σωματεία τους στο τότε πρωτάθλημα της Α' ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρωτωβουλία αυτή για το πρώτο All Star Game της Τρίπολης είχε και κοινωνικό χαρακτήρα μιας και τα έσοδα από τον αγώνα αυτό δόθηκαν από τις δύο ομάδες στον Δήμο για κοινωνική βοήθεια.

Η αναμέτρηση είχε τα πάντα μιας και εκτός του αγώνα και του θεάματος που πρόσφεραν οι παίχτες των δύο ομάδων είχε πολλά χαμόγελα, τρομερή διάθεση, εξαιρετικό κλίμα μεταξύ των παιχτών βγάζοντας στην επιφάνεια τον φιλικό χαρακτήρα μεταξύ τους αλλά και αρκετό κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες του κλειστού της Τρίπολης και συνέβαλε και αυτός στον κοινωνικό χαρακτήρα της όμορφης και ιδαίτερης αυτής μπασκετικής εκδήλωσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο κλειστό γυμναστήριο Τρίπολης το παιχνίδι αυτό έγινε με τον πλαστικό ακόμα τάπητα και ήταν ένα από τα τελευταία που πραγματοποιήθηκαν υπό την μορφή αυτή καθώς λίγους μήνες μετά το 1992 μπήκε το ξύλινο παρκέ και το ίδιο καλοκαίρι φιλοξενήθηκαν αγώνες ομίλων του Πανευρωπαικού Νεανίδων.

Πάμε λοιπόν να θυμηθούμε την ομάδα των "Νέων" από το πρώτο All Star Game της Τρίποληςαπό την φωτογραφία του Σταύρου Κουκάκη.

Όρθιοι από αριστερά: Κ. Περεντές, Μ. Καρνέζης, Π. Δρακόπουλος, Γ. Στιβακτάκης, Σ. Κουκάκης

Καθιστοί από αριστερά: Γ. Αθανασιάδης, Θ. Τζιόλας, Τ. Γιαννούλης, Δ. Δουκουμόπουλος, Δ. Τρυφωνόπουλος

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.