Ρετρό αφιέρωμα: Αρκαδικός, η πρώτη ομάδα βόλεϊ του νομού μας (pics)

Ρετρό αφιέρωμα: Αρκαδικός, η πρώτη ομάδα βόλεϊ του νομού μας (pics)

Φεβρουάριος 06, 2019 - 10:40
0 σχόλια

Το ArcadiaPortal.gr ανοίγει το χρονοντούλαπο της αθλητικής ιστορίας του νομού κάνοντας τους παλιούς να θυμηθούν και τους νέους να μάθουν την πρώτη ομάδα βόλεϊ της Αρκαδίας.

Αθλητικές αναμνήσεις γεμάτες συγκίνηση, γεμάτες νοσταλγία που με την πάροδο του χρόνου αποκτούν την δική τους ειδική αξία και ασφαλώς αποτελούν κειμήλιο αλλά και παρακαταθήκη που συνδέει το παρελθόν με το παρών και το μέλλον.

Κάπου προς τα τέλη της δεκαετίας του 1970 και ο άνθρωπος "σύμβολο" του Αρκαδικού αθλητισμού ο κ. Τάσος Σμυρνιώτης φέρνει το βόλεϊ στην πόλη της Τρίπολης δίνοντας το κίνητρο αλλά και το ερέθισμα σε πολλά νέα παιδιά της εποχής να μπουν στην διαδικασία να γνωρίσουν έμπρακτα ένα νέο άθλημα διεγείροντας βεβαίως το ενδιαφέρον τους. 

Και κάπως έτσι λοιπόν εγένετο η πρώτη ομάδα πετοσφαίρισης η αλλιώς το πρώτο τμήμα βόλεϊ του νομού μας υπό την σκέπη του Αρκαδικού και ένα νέο σπορ αρχίζει σιγά, σιγά να μπαίνει στα κύτταρά των νέων παιδιών της εποχής που παράλληλα με το τμήμα μπάσκετ άρχισαν να φτιάχνουν μια  μεγάλη αθλητική "οικογένεια".

Το φιλέ στήθηκε, οι πρώτες προπονήσεις ξεκίνησαν και ο Αρκαδικός αποκτά τμήμα βόλεϊ ανδρών και την πρώτη ομάδα που έπαιξε σε αγώνες εντός αλλά και εκτός νομού Αρκαδίας με εξαιρετικά αποτελέσματα και διακρίσεις.

Αγώνες βόλεϊ στην Σπάρτη, στην Καλαμάτα, στο Άργος, στην Πάτρα αλλά και στην Τρίπολη με τα ανοιχτά γήπεδα της εποχής να φιλοξενούν και παιχνίδια βόλεϊ με τις "μάχες" γύρω και πάνω από το φιλέ να είναι συναρπαστικές κόντρα πολλές φορές και στις καιρικές αντιξοότητες.

Ο σπόρος του βόλεϊ μπήκε στην Τρίπολη και λίγο αργότερα εξαπλώθηκε σε όλο τον νομό με τον Αρκαδικό να αποτελεί τον προπομπό του αθλήματος ενώ στα μέσα περίπου της δεκαετίας του 1980 δημιουργήθηκε και το πρώτο γυναικείο τμήμα βόλεϊ που ταυτίστηκε ίσως ακόμα περισσότερο με τον γυναικείο ομαδικό αθλητισμό.

Η ιστορία του βόλεϊ του νομού μας έχει ως αφετηρία τον Αρκαδικό όπου ακόμα και στις μέρες μας υπάρχουν αρκετές ομάδες στην Αρκαδία ενώ έχουν φιλοξενηθεί και μεγάλα τουρνουά κυρίως στην περιοχή της Μεγαλόπολης με συμμετοχή Εθνικών ομάδων μεταξύ των οποίων και της Ελληνικής ομάδας.

Ο φωτογραφικός "θησαυρός" ανήκει στον κ. Νίκο Κουτσουμπό τον οποίο και ευχαριστούμε. Μέσα από τις ρετρό εικόνες μπορεί κανείς να διακρίνει κάποιους ανθρώπους που δεν σταμάτησαν ποτέ να προσφέρουν τα όσα διδάχθηκαν, αυτά που τους ένωσαν, αυτά που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να σου χαρίσει,  αυτά που όταν τα χρόνια τους ανάγκασαν να βγάλουν το σορτσάκι το μεράκι τους έκανε να φορέσουν την φόρμα εργασίας και να συμβάλουν διαχρονικά βάζοντας το δικό τους λιθαράκι από όποιο μετερίζι βρέθηκαν στην πορεία να υπηρετούν τους συλλόγους και ευρύτερα αυτό που λέγεται "αθλητισμός".

Ταξιδέψτε μέσα από τις ρετρό φωτογραφίες στην classic team του Αρκαδικού, στην πρώτη ομάδα βόλεϊ του νομού μας:

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.