Ρετρό – Όταν ο Πολ Χατζόπουλος αντιμετώπισε την Ίντερ στο Μεάτσα (video)

Ρετρό – Όταν ο Πολ Χατζόπουλος αντιμετώπισε την Ίντερ στο Μεάτσα (video)

Απρίλιος 15, 2011 - 17:16
4 σχόλια

Στις 17 Σεπτεμβρίου του 1986  ο εικοσιπεντάχρονος  Αρκάς Πολ Χατζόπουλος φορώντας την φανέλα της ΑΕΚ βρέθηκε αντιμέτωπος με μία από τις πιο ιστορικές ομάδες του ποδοσφαιρικού χάρτη την Ίντερ Μιλάνου. Η ΑΕΚ φιλοξενήθηκε στο ιστορικό Μεάτσα και μετέπειτα Σαν Σίρο  από την Ίντερ στα πλαίσια του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 (ήττα και στη ρεβάνς με 0-1) . 

Το Ελληνικό ποδόσφαιρο εκείνη την εποχή δεν ήταν και ότι καλύτερο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τα ονόματα των παικτών της Ίντερ να προκαλούν ποδοσφαιρικό δέος στους αντιπάλους τους (Ρουμενίγκε , Πασσαρέλα , Αλτομπέλι).Όταν ρωτήσαμε τον Πόλ Χατζόπουλο για την δυσκολία του αγώνα  , μας δήλωσε χαρακτηριστικά  ο Ρουμενίγκε ήταν-είναι στους πέντε κορυφαίους επιθετικούς στην ιστορία του ποδοσφαίρου…¨. Η ΑΕΚ όμως υπό της οδηγίες του Ολλανδού προπονητή Άλμπερτ Φαφιέ πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση χάνοντας μάλιστα και 2-3 καλές ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο τέρμα .

 

Αξίζει να σημειωθεί πως την προηγούμενη χρονιά ο Πολ Χατζόπουλος αντιμετώπισε την βασίλισσα της Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης μπαίνοντας ως αλλαγή και στις δύο αναμετρήσεις.

17/09/86: Ίντερ-ΑΕΚ 2-0
(58’ Αλτομπέλι, 79’ Ρουμενίγκε)

Ίντερ :Τζένγκα,Μπεργκομι,Καλκατερα,Μπαρεζι,Φερι Πασαρελα,Γκαρλινι,Γκουτσι,Ματεολι,Αλτομπελι,Ρουμενιγκε
Προπονητής :Τραπατόνι

ΑΕΚ: Παπαδόπουλος, Χατζής, Μαυροδήμος, Μανωλάς (85’ Γεωργιάδης), Χατζόπουλος, Παπαϊωάννου, Πατίκας, Μπαλλής, Σάντμπεργκ, Εστερχάζι, Καραγκιοζόπουλος.
Προπονητής: Φαφιέ.

 

Ειδήσεις: 
Tags: 
Video: 

youtube://v/hDJQ_xIAVq4


4 Σχόλια

ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ...ΜΕΑΤΣΑ ΜΠΕΡΝΑΠΜΕΟΥ.ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ...

xa xa xa

Πωλ ψυχαρα για παντα ΑΕΚΑΡΑ....