Ρέππας: Μόλις 300 εκατ. τα χρέη προς τεχνικές

Ρέππας: Μόλις 300 εκατ. τα χρέη προς τεχνικές

Ιούλιος 20, 2010 - 14:54

Μόλις 300 εκατ. ευρώ χρωστά αυτήν τη στιγμή το ελληνικό δημόσιο στις κατασκευαστικές εταιρίες, σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υποδομών κ. Δ. Ρέππας.

Ο κ. Ρέππας ανέφερε ότι το τελευταίο εξάμηνο το υπουργείο Υποδομών έχει διαθέσει περί το 1,2 δισ. ευρώ για την πληρωμή εργασιών που έχουν ήδη εκτελέσει οι τεχνικές εταιρίες σε δημόσια έργα, ενώ το ποσό των 300 εκατ. ευρώ που απομένει να καταβληθεί αφορά ουσιαστικά σε εργασίες που έγιναν τους τελευταίους μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κατασκευαστές και οι κλαδικές οργανώσεις τους κάνουν λόγο για χρέη του Δημοσίου που ανέρχονται σήμερα στο ποσό του 1,5 δισ. ευρώ και για τον λόγο αυτόν έχουν ζητήσει την ταχύτερη δυνατή καταβολή τους, καθώς πολλές από τις εταιρίες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας.

Πάντως, από τις δηλώσεις του υπουργού φαίνεται ότι υπάρχει διάσταση απόψεων ανάμεσα στο υπουργείο και στους κατασκευαστές σχετικά με το ύψος των οφειλών, γεγονός που πιθανότατα θα προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά των τεχνικών εταιριών.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο :
http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/593521/Article.aspx

Tags: