Ρεκόρ συμμετοχών στους αγώνες άπνοιας στο κολυμβητήριο της Τρίπολης (pics,vid)

Ρεκόρ συμμετοχών στους αγώνες άπνοιας στο κολυμβητήριο της Τρίπολης (pics,vid)

Μάρτιος 11, 2018 - 18:44
0 σχόλια

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο δεύτερος αγώνας Apnea Competition στην Τρίπολη.

Πρόκειται για αγώνες ελεύθερης κατάδυσης σε πισίνα, που διεξάγονται για δεύτερη φορά στην Αρκαδική πρωτεύουσα.

Ο αθλητής Χρήστος Πολίτης διοργάνωσε για ακόμα μία χρονιά στο δημοτικό κολυμβητήριο του δήμου Τρίπολης στις 11 Μαρτίου  αγώνες συγκεντρώνοντας αθλητές από ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό ανεβάζοντας πολύ υψηλά τον πήχη.

Μετά τον περσινό επιτυχημένο αγώνα και αφού οι αθλητές είδαν το επίπεδο της διοργάνωσής του αλλά και τις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου Τρίπολης, έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης δηλώνοντας παρών και στον φετινό αγώνα κάνοντάς τον πλέον θεσμό στην ελεύθερη κατάδυση αλλά και στα αθλητικά δρώμενα της Τρίπολης.

Τα αγωνίσματα της πισίνας είναι τρία. Η στατική άπνοια, η δυναμική   με πέδιλα και η δυναμική άπνοια χωρίς πέδιλα.

Οι αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην Τρίπολη  αφορούσαν μεταξύ άλλων και το αγώνισμα της ελεύθερης κατάδυσης με πέδιλα. Σε αυτό το αγώνισμα ο δύτης κολυμπά υποβρυχίως σε οριζόντια διαδρομή με σκοπό να καλύψει την μεγαλύτερη δυνατή απόσταση.

Oι 37 συμμετοχές στους αγώνες αποτελούν έναν ιδιαίτερα σημαντικό αριθμό, αφού τέτοιος αριθμός συμμετοχών συνήθως αγγίζει αντίστοιχα Πανελλήνια πρωταθλήματα.

Περίπου τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια οι αγώνες έγιναν πιο προσιτοί για όλους τους δύτες και σε συνδυασμό με τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας όλο και περισσότεροι δύτες-αθλητές κάνουν την εμφάνισή τους.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι δήλωσε ο διοργανωτής και αθλητής Χρήστος Πολίτης, ο κ.Τάσος Χάλαρης ο οποίος ήταν χορηγός και έχει επιχείρηση με καταδυτικούς εξοπλισμούς , ο κ. Μητρόπουλος αθλητής και μέλος του ΔΣ του Πανελληνίου συλλόγου ελεύθερης κατάδυσης  και  τέλος ο κ. Τζιούμης Κώστας δημοτικός σύμβουλος Τρίπολης.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Tripoli Apnea Competition 2018


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.