Πυρκαγιές: Εντοπίστηκαν 11 εμπρηστικοί μηχανισμοί

Πυρκαγιές: Εντοπίστηκαν 11 εμπρηστικοί μηχανισμοί

Ιούλιος 29, 2018 - 13:38
0 σχόλια

Σοβαρές ενδείξεις εμπρησμού έχουν στα χέρια τους οι αρμόδιες αρχές που διερευνούν τη φονική πυρκαγιά με επίκεντρο το Μάτι και τη μεγάλη φωτιά στην Κινέτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής είχαν εντοπιστεί 11 εμπρηστικοί μηχανισμοί που είχαν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία.

Η εφημερίδα μάλιστα δημοσιεύει φωτογραφίες που εμφανίζουν υπολείμματα ενός εμπρηστικού μηχανισμού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Έθνους», ο μηχανισμός αυτός εντοπίστηκε στο Νταού Πεντέλης.

Οι έμπειροι ερευνητές εκτιμούν πως πίσω από τις καταστροφικές πυρκαγιές βρισκόταν οργανωμένο σχέδιο. Ιδίως ως προς την περιοχή της Κινέτας τα δορυφορικά δεδομένα έδειξαν ότι μισή ώρα μετά την αρχική θέση εκδήλωση της πυρκαγιάς, ξέσπασαν παράλληλα 13 θερμικές εστίες φωτιάς, οι οποίες εξετάζεται σοβαρά να είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας. Εκείνη την ώρα η διεύθυνση του ανέμου ήταν βόρεια, βορειοδυτική και αυτές ξέσπασαν σε σημεία βόρεια και βορειοδυτικά της αρχικής εστίας. Και τα 13 σημεία βρίσκονταν σε νοητές και παράλληλες ευθείες κοντά σε οδικό δίκτυο ενώ μεταξύ τους απείχαν 1.100 μέτρα.

Ασφαλώς τις επόμενες ημε΄ρες αναμένονται ανακοινώσεις από επίσημα χείλη.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.