Πυρόπληκτοι: Αναμένοντας το Ταμείο Μολυβιάτη από το 2007!

Πυρόπληκτοι: Αναμένοντας το Ταμείο Μολυβιάτη από το 2007!

Ιούνιος 28, 2011 - 12:54

- Έγγραφα κ διαβεβαιώσεις που συνεχίζονται χωρίς τα χρήματα ν αποδίδονται
 Οι κάτοικοι της χώρας εξάντλησαν την ευαισθησία και την αλληλεγγύη τους δίνοντας από το υστέρημα τους σ εκείνους που έχασαν σπίτια και περιουσίες ακόμα και δικούς τους ανθρώπους στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007. Το ταμείο αλληλεγγύης που έλαβε το όνομα ταμείο Μολυβιάτη υπήρξε η απόδειξη πως οι Έλληνες δίνουν το χέρι τους στο γείτονα, στον συντοπίτη , στον κάτοικο μιας άλλης ακόμα περιφέρειας, όταν εκείνος

βρίσκεται σε ανάγκη και απόγνωση.
Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν και δυστυχώς θα έλεγε κανείς εκ του αποτελέσματος  δόθηκαν στο κράτος να τα διαχειριστεί. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; 4 χρόνια μετά τις πυρκαγιές που πλήγωσαν την Πελοπόννησο και τους ανθρώπους της , τα χρήματα αυτά παραμένουν στο ταμείο και δεν έχουν αποδοθεί στους πληγέντες, στους πυρόπληκτους, στους ανθρώπους εκείνους για τους οποίους συγκεντρώθηκαν και στους οποίους έπρεπε ν αποδοθούν άμεσα γιατί τα είχαν ανάγκη.
4 χρόνια μετά βρισκόμαστε ακόμα στην διαδικασία των εγγράφων και των διαβεβαιώσεων απέναντι σ ένα κράτος το οποίο  έδωσε με απλοχεριά και χωρίς κανένα έλεγχο τα περιβόητα 3χίλιαρα, αρνείται όμως πεισματικά και καθυστερεί και ταλαιπωρεί όλους εκείνους που δικαιούνται τα χρήματα αυτά. 
Το τελευταίο έγγραφο που έφυγε για το Υπουργείο είναι αυτό του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, έγγραφο το οποίο δεν έχει λάβει ακόμα και σήμερα απάντηση και παρ ότι έχουν περάσει 10 ημέρες. Η διαβεβαίωση πως τα χρήματα θα έρθουν στους πυροπλήκτους δόθηκε  από τον πρώην Υφυπουργό κύριο Ζώη κατά την παρουσία του σε ημερίδα του Επιμελητηρίου. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μπουντρούκας ωστόσο μεταφέρει την πεποίθησή του πως τα χρήματα θα έρθουν και επιτέλους θ αποδοθούν στους Δικαιούχους οι οποίοι τα χρειάζονται ,ανάμεσα στους οποίους βέβαια περιλαμβάνονται και επιχειρήσεις της Αρκαδίας. 

X.T

Video: 

youtube://v/4C7ZtmuJct8