Ψεκασμοί για την καταπολέμηση κουνουπιών στο αστικό περιβάλλον του Δήμου Τρίπολης

Ψεκασμοί για την καταπολέμηση κουνουπιών στο αστικό περιβάλλον του Δήμου Τρίπολης

Ιούνιος 19, 2018 - 13:00
0 σχόλια

Σε περίπου δέκα μέρες θα ξεκινήσει η πρώτη φάση ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών στο αστικό περιβάλλον του Δήμου Τρίπολης.

Τα κουνούπια αποτελούν ένα σοβαρό παράγοντα κινδύνου για την εξάπλωση ασθενειών για τις οποίες είναι φορείς, ενώ εξίσου δυσμενείς είναι οι επιπτώσεις στην οικονομία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης μας.

Τα προηγούμενα χρόνια το έργο αυτό υλοποιούνταν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, εφέτος όμως το πρόγραμμα για τον αστικό ιστό, το έχει αναλάβει ο Δήμος Τρίπολης.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα υλοποιήσει ο Δήμος Τρίπολης, παρεμβαίνοντας στα φρεάτια και στα σημεία όπου υπάρχουν λιμνάζοντα νερά.

Να αναφέρουμε ότι με απόφαση του δήμαρχου Τρίπολης έχει εγκριθεί το ποσό των 11.990,80 ευρώ για την καταπολέμηση κουνουπιών στο αστικό περιβάλλον του Δήμου Τρίπολης.

Επίσης στις 15 Ιουνίου αναρτήθηκε στη Διαύγεια η ανάθεση της εργασίας στον ανάδοχο που θα κάνει και τους ψεκασμούς εντός των οικισμών.

Το έργο περιλαμβάνει ψεκασμούς από εδάφους σε φρεάτια ομβρίων, βόθρους, στέρνες, διάφορες ανθρωπογενείς εστίες και όπου αλλού κρίνεται αναγκαίο σε έκτακτες περιπτώσεις.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.