Προβάδισμα ανόδου για Αχιλλέα και Ερμή

Προβάδισμα ανόδου για Αχιλλέα και Ερμή

Μάρτιος 29, 2017 - 11:01
0 σχόλια

Δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε των αγώνων μπαράζ ανόδου της Β' φάσης για την Β' Αρκαδίας με τον Αχιλλέα και τον Ερμή Μελιγούς να βρίσκονται μία ανάσα από την εξασφάλιση των ανόδων τους στην μεγάλη κατηγορία από την νέα ποδοσφαιρική χρονιά.

Ο Αχιλλέας πέρασε σχετικά εύκολα το εμπόδιο της Νεστάνης στην Τρίπολη, είναι στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και ουσιαστικά ακουμπά τον τίτλο και την άνοδο στην Β' Αρκαδίας με βάση το +4 από την 3η Ελπίδα και τους δύο αγώνες που απομένουν καθώς την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζει τον Ερμή στο μεγάλο ντέρμπι και ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του εντός έδρας με την Κανδήλα.

Πολύ κοντά στην άνοδο βρίσκεται και ο Ερμής Μελιγούς ο οποίος στον αγώνα τελικός κόντρα στην Ελπίδα την αγωνιστική που μόλις πέρασε πήρε την νίκη και ταυτόχρονα την ευκαιρία να κρατήσει η ίδια την τύχη στα χέρια της δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος των μπαράζ ανόδου. Η ομάδα της Μελιγούς έχει το πλεονέκτημα 3 βαθμών από την Ελπίδα και 5 από τον Νικηταρά και απομένει να αγωνιστεί με τον Αχιλλέα και τον Νικηταρά.

Από κει και πέρα τίποτα δεν έχει τελειώσει όχι μόνο γιατί ακόμα οι ισορροπίες στην κορυφή μοιάζουν να είναι ευμετάβλητες αλλά και γιατί το κίνητρο της 3ης θέσης είναι πολύ μεγάλο παρότι εξαρτάται αμιγώς από άλλους παράγοντες και πιο συγκεκριμένα από την πορεία της Δόξας Μεγαλόπολης στην Γ' Εθνική κατηγορία και τον 3ο όμιλο που συμμετέχει.

Υπενθυμίζουμε πως η άνοδος τρίτης ομάδας από την Β' στην Α' Αρκαδίας βρίσκεται σε πλήρη συνάρτηση με την Δόξα. Αν οι κυανόλευκοι παραμείνουν στην Γ' Εθνική τότε ανεβαίνει και ο τρίτος της Β' Αρκαδίας στο νέο πρωτάθλημα της Α' Αρκαδίας αλλιώς σε περίπτωση υποβιβασμού οι δύο πρώτες ομάδες.

Το γεγονός αυτό δίνει επιπλέον κίνητρα και έτσι θα υπάρξει και η μάχη της τρίτης θέσης. Η Ελπίδα μοιάζει να έχει ένα μικρό πλεονέκτημα έναντι του Νικηταρά ωστόσο πολλά θα ξεκαθαρίσουν στον προσεχές μεταξύ τους αγώνα στην Τρίπολη ενώ παράλληλα και οι δύο θα κρατήσουν ζωντανές ελπίδες για την τελευταία στροφή και την πρώτη δυάδα με την απευθείας άνοδο που για να έρθει θα χρειαστούν αμφότεροι να κάνουν το 2/2.

Βαθμολογία

1. Αχιλλέας 18

2. Ερμής 17

3. Ελπίδα 14

4. Νικηταράς 12

5. Νεστάνη 2

6. Κανδήλα 2

 

9η αγωνιστική

Αχιλλέας-Ερμής

Ελπίδα-Νικηταράς

Κανδήλα-Νεστάνη

 

10η αγωνιστική

Νεστάνη-Ελπίδα

Νικηταράς-Ερμής

Αχιλλέας-Κανδήλα

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.