Προσωρινή ανάσα στην πόλη;

Προσωρινή ανάσα στην πόλη;

Μάρτιος 19, 2015 - 20:45
0 σχόλια

Ίσως και σήμερα ακόμα, Πέμπτη 19/3, ανακοινωθεί μια λύση που θα δώσει μια προσωρινή ανάσα στην πολύπαθη από τα απορρίμματα Τρίπολη.
Όπως φαίνεται, όλες οι παρατάξεις έχουν συμφωνήσει ότι τα απορρίμματα είναι πιο επιτακτικό από ποτέ να μεταφερθούν εκτός πόλης. Εδώ και τρεις μήνες, εξακολουθούν να παραμένουν στους δρόμους, δυσχεραίνοντας όλο και περισσότερο τη ζωή των δημοτών.

Ύστερα από το ναυάγιο όλων των προτάσεων που έχουν τεθεί στο τραπέζι, με τελευταίο εκείνο της μεταφοράς τους σε εγκαταστάσεις ιδιωτικής εταιρίας στην Κόρινθο, και μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προχθές Τρίτη να συζητήσουν όλες οι παρατάξεις τις επόμενες κινήσεις και να λάβουν μια απόφαση από κοινού, απ' ό,τι φαίνεται, όλοι συμφωνούν σε ένα πράγμα: στην άμεση μεταφορά τους εκτός πόλης.

Σημειωτέον ότι η «τακτοποίηση» των απορριμμάτων σε μεγασάκους συνεχίζεται, καθώς και η μεταφορά τους στα σημεία που έχει υποδείξει ο Δήμος Τρίπολης ως σημεία μεταφόρτωσης.
Ωστόσο, η απόφαση η οποία ίσως ανακοινωθεί σήμερα κρίνεται μόνο προσωρινή, καθώς ο «πονοκέφαλος» για την προσωρινή και μόνιμη διαχείριση των απορριμμάτων δεν πρόκειται να περάσει με μια λύση-«ασπιρίνη». Προκειμένου ο Δήμος Τρίπολης να μην αντιμετωπίσει ξανά ανάλογο πρόβλημα στο μέλλον, θα πρέπει πολύ σύντομα να οριστούν χώροι διαχείρισης των απορριμμάτων, και, ακόμα καλύτερα, ο δήμος να κερδίζει από αυτά.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.