Πρόσληψεις εποχικών υπαλλήλων αποφάσισε ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

Πρόσληψεις εποχικών υπαλλήλων αποφάσισε ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

Απρίλιος 16, 2011 - 15:55

Από το astrosnews.gr

Οι καντίνες στον αιγιαλό, οι προσλήψεις εποχιακών, το τέλος ακαθαρίστων εσόδων, η ανατύπωση βιβλίου για τη Β’ Εθνοσυνέλευση και οι Παιδικοί Σταθμοί κ.ά., συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.
Πιο αναλυτικά:

Αποφασίστηκε η πρόσληψη εποχιακών υπαλλήλων εξάμηνης διάρκειας (1 η/γ, 4 οδηγών και 9 εργατών γενικών καθηκόντων) λόγω των αυξημένων αναγκών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Επίσης αποφασίστηκε η εργασία στον Δήμο από μαθητές του ΟΑΕΔ με τετραήμερη και 6ωρη εργασία.

 

Σε αυτά διαφώνησε ο εκπρόσωπος της Λαικής Συσπείρωσης κάνοντας λόγο για “νοικιασμένους εργαζόμενους” που καλύπτουν πάγιες και μόνιμες ανάγκες. Το πρόβλημα, πάντως, στην περίπτωση των εποχιακών είναι πως οι διαδικασίες έγκρισης για τις προσλήψεις είναι χρονοβόρες και ενδέχεται όταν εγκριθούν να είναι αργά.

Στο θέμα της εκμίσθωσης τμημάτων Αιγιαλού & Παραλίας για την τοποθέτηση καντινών και θαλάσσιων μέσων αναψυχής διετούς διάρκειας, αποφασίστηκε να δημοπρατηθούν 7 θέσεις. Νέες θέσεις σε σχέση με πέρσι είναι μία στην Ατσίγγανο (μετά τις κατασκηνώσεις του Δήμου Τρίπολης) και μία στο Ξηροπήγαδο στη θέση λιμανάκια. Οπως αποφασίστηκε τα προς δημοπράτηση τμήματα θα λειτουργήσουν είτε ως καντίνες, είτε ως σημεία τοποθέτησης θαλασσίων μέσων αναψυχής. Οχι, όμως, και τα δύο μαζί. Επίσης, θα εξεταστεί πρόταση του δ/σ κ. Θ. Μακρή και του προέδρου του Παρ. Αστρους κ. Χ. Πίκουλη, για δημοπράτηση της καντίνας κοντά στη θέση Καλλίτση, στο Παράλιο Αστρος, που λειτουργούσε παλαιότερα. Στο θέμα μειοψήφησε η Λαϊκή Συσπείρωση αφού ο κ. Π. Αδάμης κατήγγειλε πως δεν υπάρχει πουθενά μέριμνα για τη δημιουργία δημοτικού χώρου αναψυχής για τους λουόμενους.

Για την είσπραξη του τέλους επί ακαθαρίστων εσόδων Κέντρων διασκέδασης Εστιατορίων κ.λ.π.,συζητήθηκε η εισαγωγή στο καθεστώς των καταστημάτων που ανήκουν σε περιοχές που, πρόσφατα, μπήκαν στο καθεστώς των αντικειμενικών αξιών. Από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης και τον κ. Κατσή, προτάθηκε η εξαίρεση των καταστημάτων που βρίσκονται σε οικισμούς κάτω των 500 κατοίκους, για κοινωνικούς λόγους, όπως αποφασίστηκε πρόσφατα και στον Δήμο Τρίπολης. Τελικά αποφασίστηκε να μην ισχύσει καμία εξαίρεση.

Δεν εγκρίθηκε από το ΔΣ το αίτημα του τ/σ της Δημοτικής Κοινότητας Αστρους για για την κάλυψη δαπάνης ανατύπωσης και έκδοσης της επίσημης έκθεσης της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος σχετικά με τον πρώτο επίσημο εορτασμό της Β΄ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων στο Άστρος. Οπως τόνισε ο Δήμαρχος κ. Μ. Σκαντζός, ένα τέτοιο θέμα έπρεπε να συζητηθεί πρώτα στην Πολιτιστική Επιτροπή του Δήμου, ενώ, επίσης αντιπρότεινε πως με την ολοκλήρωση των εργασιών στο Μουσείο και την επανέναρξη της λειτουργίας του καλό θα ήταν να υπάρξει μια πιο αναλυτική έκδοση που θα κυκλοφορήσει τότε. Να τονίσουμε πως η έκδοση που πρότεινε το τ/.σ έγινε μετά από πρόταση κατοίκων του Αστρους και θα περιελάμβανε κεντρικές ομιλίες από τους εορτασμούς των τελευταίων ετών.

Ευχάριστη έκπληξη είχαμε στο τελευταίο θέμα “Περί εγκρίσεως της υπ αριθμόν 11/2011 απόφασης του διοικητικού συμβουλίου του Ν.Π. «Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Βόρειας Κυνουρίας». Ο πρόεδρος του ΔΣ και δ/σ κ. Ι. Βάσσος ζήτησε οι 18.000 ευρώ που προβλέπονται, από τον προϋπολογισμό, για την ετήσια αποζημίωση του προέδρου (συν τις όποιες υπερωρίες κλπ θα ξεπερνούσε τις 20.000) να μειωθούν συνολικά στις 7200, που θα καλύπτουν τις καθημερινά έξοδα μετακίνησης, τηλεφωνικών επικοινωνιών κλπ. Πρόκειται για μια αξιέπαινη κίνηση (που έλαβε και τα σγχαρητήρια της αντιπολίτευσης) από την πλευρά του κ. Ι. Βάσσου που σε δύσκολους καιρούς έκανε… δωρεά πάνω από 13.000 στο αποθεματικό του Δήμου. Να σημειώσουμε πως, από λάθος, είχε δοθεί η εντύπωση ότι και ο αντιπρόεδρος καθώς και τα μέλη του ΔΣ του εν λόγω ΝΠ λάμβαναν αποζημίωση, κάτι που δεν ισχύει.

Τέλος, ψήφισμα κατά της στρατιωτικής επέμβασης στο Λιβύη κατατέθηκε από τον εκπρόσωπο της Λαϊκής; Συσπείρωσης κ. Π. Αδάμη. Το ψήφισμα διαβάστηκε αλλά δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία.

Τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

Σχετικά με την έγκριση παραχώρησης της χρήσης δύο αιθουσών του Δημοτικού Σχολείου Άστρους για την διεξαγωγή εξετάσεων στην Αγγλική γλώσσα στις 14-5-2011 ημέρα Σάββατο.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: α). Κων/νος Σίδερης Πρόεδρος Δ.Σ.
Έγκριση απόφασης διοικητικού συμβουλίου ΔΕΥΑ Δήμου Βόρειας Κυνουρίας με θέμα «Τροποποίηση τελών ύδρευσης για την κατηγορία σταυλαποθήκες»
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: α). Δημήτριος Αρφάνης Πρόεδρος ΔΕΥΑ
Συγκρότηση επιτροπών παραλαβής για το 2011
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: α). Γεώργιος Σαβούρδος αντιδήμαρχος