Προς απαγόρευση το Facebook για τους ανηλίκους κάτω των 16 ετών

Προς απαγόρευση το Facebook για τους ανηλίκους κάτω των 16 ετών

Δεκέμβριος 15, 2015 - 18:44
0 σχόλια

Με μια τροποποίηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη από Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, ίσως τελικώς καταστήσει υποχρεωτική τη συναίνεση των κηδεμόνων για τη σύνδεση των νέων κάτω από 16 ετών με το Facebook, το Snapchat και τα άλλα κοινωνικά ηλεκτρονικά δίκτυα, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του «Το Βήμα».

Σκοπός είναι να προστατευθούν οι νέοι από τον κίνδυνο της αποκάλυψης προσωπικών δεδομένων τους, δικών τους ή της οικογένειάς τους, και να πέσουν έτσι θύματα εκμετάλλευσης. Σημειωτέον ότι στη ρύθμιση εμπίπτουν όλες οι υπηρεσίες του Διαδικτύου η χρήση των οποίων προϋποθέτει προσωπικές πληροφορίες του χρήστη, όπως όνομα, επώνυμο, ηλικία γέννησης, ηλεκτρονική διεύθυνση κλπ. Εμπίπτουν δηλαδή όλες οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), κοινωνικά δίκτυα και μηχανές αναζήτησης.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.