Πρόγραμμα εορτασμού της μάχης της Δραμπάλας στις 31 Μαΐου

Πρόγραμμα εορτασμού της μάχης της Δραμπάλας στις 31 Μαΐου

Μάιος 26, 2015 - 08:09
0 σχόλια

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα διοργανωθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μεγαλόπολης στις 31 Μαΐου ο εορτασμός της μάχης της Δραμπάλας.  Πέρα από το καθιερωμένο πρωτόκολλο του Δήμου Μεγαλόπολης (μνημόσυνο, κατάθεση στεφάνων, κέρασμα γλυκισμάτων κλπ) φέτος το πρόγραμμα  της εορτής περιλαμβάνει  και τις παρακάτω δράσεις:

α) Ζωντανή παρουσίαση του αγωνιστή του `21 από τον Σκοπευτικό Όμιλο Παραδοσιακών Όπλων Πάτρας. Ο όμιλος της Πάτρας έχει Πανελλήνια αναγνώριση για την ιστορική ακρίβεια στις στολές και όπλα (του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα) που διαθέτει και συμμετέχει σε πολλές παρουσιάσεις ετησίως τόσο σε σχολεία, όσο και σε ομιλίες με αυτή την θεματολογία. Στις εκδηλώσεις θα παρευρεθούν ειδικά μέλη του, με πλήρη εξάρτυση αγωνιστών του 1821 και θα γίνει ζωντανή παρουσίαση-επίδειξη στους παρευρισκόμενους των στολών και των όπλων του αγωνιστών του `21. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια παρόμοια δράση στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης και εκτιμάμε ότι θα έχει ιδιαίτερο αντίκτυπο στους επισκέπτες.

β) Χορευτικές επιδείξεις.

γ) Θα προσφερθεί ειδικό λεωφορείο για την αυθημερόν μεταφορά συμπατριωτών από Αθήνα και Πειραιά (για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω των στοιχείων επικοινωνίας που υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Συλλόγου http://akovos.gr).

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης όπως και πέρσι , θα μεταδώσει  την εκδήλωση από το ιστορικό ύψωμα , ζωντανά στο διαδίκτυο!!

Πρόγραμμα Εκδήλωσης:

Κυριακή, 31 Μαΐου 2015
Γενικός Σημαιοστολισμός της Τοπικής Κοινότητας Ακόβου του Δήμου Μεγαλόπολης από της ανατολής μέχρι και της δύσης του ηλίου της 31ης Μαΐου 2015.
• 10,30: Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ακόβου χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. ΙΕΡΕΜΙΑ.
• 10,50: Θα γίνει συγκέντρωση των Επισήμων μπροστά στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων, όπου θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση. Κατά την επιμνημόσυνη δέηση θα παραστούν επίσης, προσκαλούμενοι με το πρόγραμμα αυτό, αντιπροσωπείες Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών, Εφέδρων και Αντιστασιακών Οργανώσεων.
Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τις παριστάμενες Αρχές, Οργανώσεις κ.λ.π. με εκφώνηση της σειράς κατάθεσης από τον Τελετάρχη και θα τηρηθεί
σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.
Μετά το τέλος της κατάθεσης στεφάνων θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Νικήτα Τζιούβελη, Αντιδήμαρχο Δήμου Μεγαλόπολης.

• Μετά το πέρας της τελετής:
Ο σύλλογος Ακοβιτών Αθήνας-Πειραιά, Ακοβιτών Καλαμάτας, και ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος Ακόβου «Ο Κολοκοτρώνης», με την υποστήριξη του Δήμου Μεγαλόπολης διοργανώνουν τις παρακάτω δράσεις που θα πλαισιώσουν την εκδήλωση:
– Παρουσίαση του αγωνιστή του ’21 από τον Σκοπευτικό Όμιλο Παραδοσιακών Όπλων Πάτρας
– Επιδείξεις παραδοσιακών χορών από τον Χορευτικό Όμιλο Μεγαλόπολης

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων ο Δήμος Μεγαλόπολης θα παραθέσει μπουφέ με γλυκίσματα και αναψυκτικά.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.