Πρόγραμμα «Café Alzheimer» στην Τρίπολη

Πρόγραμμα «Café Alzheimer» στην Τρίπολη

Νοέμβριος 01, 2018 - 14:00
0 σχόλια

Στη συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Δήμου Τρίπολης συζητήθηκε το θέμα για υλοποίηση προγράμματος "CAFÉ ALZHEIMER".

Η επιστολή του κ. Πάνου Βρέντα σχετικά με την αντιμετώπιση της νόσου CAFÉ ALZHEIMER στην οποία αναφέρονται τα εξής:

"Τα πρόγραμμα θα απευθύνεται σε ασθενείς, σχετικά αρχικών σταδίων της νόσου, συνοδεία φροντιστού.
Θα παρέχεται συναισθηματική υποστήριξη, ψυχαγωγία με εργοθεραπευτικές ασκήσεις νοητικής ενδυνάμωσης και κοι-νωνικοποίηση.

Σκοπός της ενέργειας αυτής είναι η μείωση της κοινωνικής απομονωσης που βιώνουν οι ασθενείς και οι συγγενείς τους, η ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών η αντιμετώπιση της ψυχικής εξάντλησης των φροντιστών και η αλληλοβοήθεια και εθελοντισμός.

Αρχικά είκοσι (20) θέσεις θα επαρκούν.Ψυχολόγος φυσιοθεραπεύτρια του δήμου ή εθελόντριες να συνδράμουν στην προσπάθεια.Εποπτεία της προσπάθειας θα γίνει από τον Νευρολόγο κ. Π.Βρέντα.

Η Επιλογή θα γίνεται από το γιατρο μετά από τις δηλώσεις συμμετοχής στο Δήμο Τρίπολης.

Ενδεχομένως και αναλόγως των οικονομικών του Δήμου να υπάρξει και συμβολική συμμετοχή."

Το ΔΣ του ΝΠΔΔ Τρίπολης αποφάσισε ομόφωνα την υλοποίηση του προγράμματος αντιμετώπιση της νόσου CAFÉ ALZHEIMER.

Σε επόμενη συνεδρίαση θα υποβληθεί το πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ο χώρος υλοποίησης του καθώς και το επιστημονικό προσωπικό το οποίο θα το στελεχώσει.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.