Πώς θα λαμβάνουν δάνεια «έκτακτης ανάγκης» οι δημόσιοι υπάλληλοι

Πώς θα λαμβάνουν δάνεια «έκτακτης ανάγκης» οι δημόσιοι υπάλληλοι

Νοέμβριος 30, 2016 - 18:32
0 σχόλια

Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σκοπεύει μέσα στο α’ εξάμηνο του 2017 να δώσει τη δυνατότητα σε δημοσίους υπαλλήλους να λαμβάνουν μικρά δάνεια «έκτακτης ανάγκης».

Τα δάνεια, έως 5.000 ευρώ, θα δίνονται βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων ως «προκαταβολή μισθού», κατ’ αναλογία με τη (θεωρητική) δυνατότητα που έχει ένας ιδιωτικός υπάλληλος.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα τα λαμβάνουν με χαμηλό επιτόκιο και μεγάλη περίοδο αποπληρωμής ώστε να μπορούν εύκολα να εξοφληθούν. Λόγω προεδρικού διατάγματος που είναι σε ισχύ από το 2014, ωστόσο, προς το παρόν δεν επιτρέπεται στο ΤΠκΔ, αν και έχει πλεόνασμα, να δίνει δάνεια «καταναλωτικού» χαρακτήρα.

Το ύψος των κονδυλιών που θα βρεθούν θα καθορίσουν και τον αριθμό των δικαιούχων δημοσίων υπαλλήλων. Ωστόσο, στόχος είναι, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, να δίνονται δάνεια σε 15.000 δημοσίους υπαλλήλους ετησίως.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.