Πορεία ΣΑΟΟ στο χωριό Γκούρα (photos)

Πορεία ΣΑΟΟ στο χωριό Γκούρα (photos)

Φεβρουάριος 11, 2015 - 08:49
0 σχόλια

Άλλη μια εξαιρετική πορεία πραγματοποίησε ο ΣΑΟΟ την Κυριακή 08/02/2015. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες περίπου 20 ορειβάτες ξεκίνησαν από την Τρίπολη και περνώντας μέσα από τα Λυκούρια έφτασαν στο γραφικό χωριό Γκούρα.

Από το γήπεδο του χωριό πήραμε δασικό δρόμο περνώντας πλάι από κοπάδια με άγρια γελάδια και στη συνέχεια πήραμε μονοπάτι ως το εξωκλήσι του Αγίου Νικόλα και στη συνέχεια ως το οροπέδιο Σκαφιδιές. Εκεί προς μεγάλη μας έκπληξη, συναντήσαμε μια πανέμορφη λίμνη η οποία δεν υπήρχε στους χάρτες, και είχε πρόσφατα σχηματιστεί από τις βροχές των προηγούμενων ημερών. Κατόπιν ανηφορίσαμε σε χιονισμένο τοπίο ως την κορυφή του Γερόντειου όρους. Ο χιονιάς είχε καλύψει τη θέα προς τη λεκάνη του Φενεού και τις γύρω κορυφές, ωστόσο για λίγο ο καιρός «άνοιξε» επιτρέποντάς μας να θαυμάσουμε για λίγο τη θέα από ψηλά! Έπειτα από τις απαραίτητες φωτογραφίες κατηφορίσαμε από μονοπάτι ανάμεσα στη Ζήρεια και το Γερόντειο μέχρι το χωριό Καστανιά με συνεχή θέα το Μαυροβούνι και τις χιονισμένες κορυφές του Ολίγυρτου. Στην Καστανιά πραγματοποιήθηκε το δέον συμπόσιο σε τοπική ταβέρνα του χωριού με εκλεκτά εδέσματα, ενώ η χιονόπτωση έξω ήταν έντονη.

Επόμενη εξόρμηση του Συλλόγου μας θα είναι την Κυριακή 1 Μαρτίου στο Τημένιο όρος ενώ το Σαββάτο 14 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί αποκριάτικο γλέντι στο κέντρο Country Inn.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.