Πορεία με μαύρες σημαίες από τα ταξί της Τρίπολης

Πορεία με μαύρες σημαίες από τα ταξί της Τρίπολης

Μάρτιος 23, 2011 - 14:01

-Διεκδικούν 35.000 ευρώ έκαστος από τη μεταφορά των μαθητών

Της Χριστίνας Τσιορωτά

  Και ενώ έχει υπάρξει δέσμευση για την καταβολή έστω μέρους των οφειλομένων για την μεταφορά των μαθητών , οι αντιδράσεις καλά κρατούν! Στο χορό εισήλθαν σήμερα και οι επαγγελματίες οδηγοί Ταξί της Αρκαδίας οι οποίοι βάζοντας μαύρες σημαίες στα οχήματά τους πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Τρίπολης , διατρανώνοντας το αίτημα να καταβληθούν τα χρωστούμενα και στον δικό τους τον κλάδο από την μεταφορά των μαθητών την οποίαν πραγματοποιούν.

Τα ταξί της Αρκαδίας έχουν μισθωθεί από το ΚΤΕΛ σ έναν αριθμό που αγγίζει περίπου τα 130 οχήματα, αφού το ΚΤΕΛ δεν μπορούσε ν ανταποκριθεί στις ανάγκες του σχεδιασμού που είχε συμφωνηθεί με τη Νομαρχία Αρκαδίας. Γι αυτές τις υπηρεσίες τα ταξί δεν έχουν πληρωθεί όπως επίσης δεν έχει πληρωθεί και το ΚΤΕΛ Αρκαδίας στο οποίο χρωστώνται περί τα 6 εκ ευρώ!

Το αλαλούμ του σχεδιασμού!

Τα χρέη σωρεύτηκαν από έναν σχεδιασμό που φαντάζει παράλογος το λιγότερο. Όπως έχει δηλώσει ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας υπάρχουν περιπτώσεις χωριών στα οποία φτάνουν ακόμα και 5 μεταφορικά μέσα με ελάχιστα λεπτά διαφορά προκειμένου να μεταφέρουν ελάχιστο αριθμό μαθητών σε σχέση πάντα με την δυναμική των μεταφορικών αυτών μέσων . χαρακτηριστικά ό κ. Γιαννακούρας είχε δηλώσει: «Η  μεταφορά των μαθητών στην Αρκαδία στοιχίζει 7 εκ ευρώ το χρόνο. Είναι ένα ποσό υπέρογκο με σκοτεινά σημεία. Αυτή τη στιγμή κινούνται 100 λεωφορεία και 135 ταξί  κάθε πρωί!  . Το κακό είναι ότι την ίδια ώρα σε κάποια χωριά πηγαίνουν και λεωφορεία και ταξί ταυτόχρονα . π.χ στη Σκοπή πηγαίνουν  3 ταξί και 2 λεωφορεί την ίδια ώρα! Στο  Περιθώρι στην Αγια Σοφιά , στου Θάνα, στο Μουζάκι πηγαίνουν και λεωφορεία και ταξί ταυτόχρονα.  Στο Ροινό πάει λεωφορείο και ταξί την ίδια ώρα και στο Περιθώρι και μπαίνουν 2μαθητές στο ένα μέσο και 2 στο άλλο. Αυτό δεν ξέρω πως και γιατί έγινε . να ρωτήσετε όσους προγραμμάτισαν και αποφάσισαν.
Το ΚΤΕΛ έχει συμφωνία με την τότε  νομαρχία, βάση των δρομολογίων το κοστολόγιο είναι 7 εκ . για ν ανταποκριθεί το ΚΤΕΛ μίσθωσε και 130 ταξί στα οποία χρωστά περίπου 35 χιλιάδες» ανέφερε ο κ. Γιαννακούρας.