Πολύτεκνοι Αρκαδίας: Δεν θα έχουμε ούτε γάλα να δώσουμε στα παιδιά μας (video)

Πολύτεκνοι Αρκαδίας: Δεν θα έχουμε ούτε γάλα να δώσουμε στα παιδιά μας (video)

Απρίλιος 09, 2014 - 10:16
2 σχόλια

Έχουμε πλαστογράφους του συντάγματος

Για τη μείωση επιδομάτων πολυτεκνίας ή κινήτρων έτσι όπως τα έχει ονομάσει ο νομοθέτης μίλησε ο Δημήτριος Μανιατάς.

Έχουν μειωθεί δραστικά τα επιδόματα ή ακόμα έχουν αφαιρεθεί από πολλές πολύτεκνες οικογένειες το 2014. Αξίζει να αναφερθεί ότι το κόστος των επιδομάτων το 2012 ήταν 566.000.000 ευρώ και η γενική συνομοσπονδία πολυτέκνων είχε προτείνει να γίνει μια έκπτωση των επιδομάτων 20%.

Αυτή τη στιγμή 3 στις 4 πολύτεκνες οικογένειες έχουν δεχθεί περικοπή των επιδομάτων, χωρίς να γνωρίζουν πού έχουν πάει τα χρήματα που δικαιούνταν.

Μία πολύτεκνη οικογένεια με πέντε τέκνα δικαιούνταν 220 ευρώ όπου με αυτά τα χρήματα το μόνο που μπορούσαν να εξασφαλίσουν το γάλα των παιδιών τους, αλλά τώρα με τις αλλαγές ούτε αυτό δεν μπορούν να εξασφαλίσουν, καθώς η πολιτεία όπως αναφέρει ο κ. Μανιατάς θεωρεί τα τέκνα ως τεκμήρια πλουτισμού μεγαλώνοντας τη φορολογία των πολύτεκνων οικογενειών και όχι μόνο.

Σε ερώτηση για το αν στις πολύτεκνες οικογένειες έχουν μειωθεί ορατά απαντά ότι όχι μόνο οι πολύτεκνες αλλά γενικά η Ελληνική οικογένεια έχει πληγεί από την οικονομική κατάσταση της χώρας, καθώς ο νέος τώρα που θέλει να κάνει οικογένεια δεν μπορεί γιατί δεν έχει δουλειά και δεν μπορεί να «ανοίξει» σπίτι.

Τέλος μίλησε και για τις υποσχέσεις που είχε δώσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πριν τις εκλογές, τονίζοντας στις πολύτεκνες οικογένειες ότι θα λάβουν μεγαλύτερα επιδόματα γεγονός το οποίο διαψεύδεται με τα παραπάνω νούμερα. Επιτέλους πρέπει να βοηθηθεί η Ελληνική οικογένεια πριν εκλείψει αναφέρουν οι σύλλογοι πολύτεκνων όλης της χώρας.
 

Video: 

youtube://v/NFOPokcmzK4


2 Σχόλια

Πρώτον,ο πρόεδρος τριτεκνων-πολυτέκνων πρέπει να ξέρει τουλάχιστον να μιλάει και να μην ειναι γλάστρα!Μετα απο αυτο θα πρέπει να εχει συνεχή ανατροφοδοτηση απο τις πολυτεκνες οικογένειες που υποφέρουν ,να τρέξει για αυτές ,να τρέξει μαζι με αυτές,να βρει τρόπους να νιώσουν καλύτερα.... Οσο για τον φίλο τον anonymous:Φιλε έχεις δίκιο....Θα ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ Η ΚΚΕ και τα προβλήματα μας θα λυθούν αμέσως! Η Μήπως ΧΑ;