Πολυνομοσχέδιο: Περιορισμοί προσλήψεων στο ∆ημόσιο τομέα

Πολυνομοσχέδιο: Περιορισμοί προσλήψεων στο ∆ημόσιο τομέα

Μάρτιος 29, 2014 - 11:00
17 σχόλια

Κατατέθηκε την Παρασκευή 28 Μαρτίου στη Βουλή με τη μορφή τριών άρθρων το πολυνομοσχέδιο προκειμένου να συζητηθεί από τα μέλη των επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου το Σάββατο και την Κυριακή σε μια συνεδρίαση να συζητηθεί και ψηφιστεί στην Ολομέλεια.

Όσον αφορά τους περιορισμούς προσλήψεων στον δημόσιο τομέα σημειώνεται ότι οι εγκρίσεις πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και συμβάσεων μίσθωσης έργου για το έτος 2011 περιορίζονται κατά ποσοστό 50% σε σχέση με τις αντίστοιχες εγκρίσεις του έτους 2010 και κατά 10% επιπλέον το 2012. Για το έτος 2013 το ποσοστό προσδιορίζεται σε 20% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και για τα έτη 2014, 2015 και 2016 σε 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.


17 Σχόλια

Το πολυνομοσχέδιο, για το οποίο έχουν φρίξει οι πάντες, κατά το ArcadiaPortal έχει ένα σημείο άξιο λόγου: τον περιορισμό προσλήψεων στον Δημόσιο τομέα. Σύμφωνα, βέβαια, με μια θρυλική αφίσα που είδα πέρυσι, "Οι δημόσιοι υπάλληλοι ήρθαν από την κόλαση για να καταστρέψουν την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, το ευρώ, την Ευρωπαική Ένωση, το δολάριο, τον Ομπάμα, την παγκόσμια οικονομία, να υπερθερμάνουν τον πλανήτη μας, να μολύνουν τις θάλασσές μας, να αυξήσουν τον ΦΠΑ μας, να πάρουν τα σπίτια μας, να βιάσουν τις οικογένειές μας, να κάψουν τα δάση μας, να φέρουν το έιτζ και τα ναρκωτικά και να χάσει ο Ολυμπιακός. ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ 6 ΔΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ" Οπότε, καλά κάνει το πολυνομοσχέδιο που περιορίζει τις προσλήψεις τους. Εκτός αυτού όμως, περιλαμβάνει άλλα επουσιώδη σημεία, όπως διατάξεις με τις οποίες επιδιώκεται η «πλημμεληματοποίηση» της δωροδοκίας και δωροληψίας υπαλλήλου, όπως το χάρισμα των χρεών των τραπεζιτών προς το κράτος (θα τα πληρώσουμε εμείς, οι χουβαρντάδες, κάπου 50 δισεκατομμύρια), όπως την κατάργηση της έννοιας του φρέσκου στο γάλα, όπως την άρση της εποπτείας του κράτους από τη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων (με τροπολογία που εντάσσει τους εκπαιδευτικούς στο υπουργείο Εργασίας), όπως την κατάργηση των τριετιών, την απελευθέρωση των αδειών για φαρμακεία και πολλά άλλα καλούδια. Χαριστική βολή. Βλέπουν ότι οι μέρες τους τέλειωσαν και τρέχουν να προλάβουν το ξεκοίλιασμα της κοινωνίας. ΚΥΡΙΑΚΗ!

Στο κανάλι της Βουλής συζητιέται το πολυνομοσχέδιο. Αυτή τη στιγμή τελείωσε την τετράλεπτη ομιλία του ο βουλευτής Αρκαδίας της Ν.Δ. Για τα φαρμακεία είπε ότι στην Ελλάδα έχουμε πάνω από 90 φαρμακεία ανά 10.000 κατοίκους όταν στην Αυστρία είναι μόνο τέσσερα. Προς τι, τότε, η απελευθέρωση των αδειών; Για το γάλα, απαρίθμησε τις εισαγωγές κρέατος και γάλακτος και επισήμανε την ανάγκη στήριξης της ντόπιας παραγωγής. Μα ο σκοπός του πολυνομοσχεδίου είναι η αύξηση των εισαγωγών. Μα, τι λέει; Θα ψηφίσει κατά του πολυνομοσχεδίου; Πού τον βρήκατε;

Το πολυνομοσχέδιο παρουσιάζεται ως "μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο εφαρμογής του ν. 4046/2012 και άλλες διατάξεις". (http://www.naftemporiki.gr/cmsutils/downloadpdf.aspx?id=786383) Ιδιαίτερα αποκαλυπτική η συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής. Ακούγονται τρομερά πράγματα, μόνο για τον περιορισμό προσλήψεων στον Δημόσιο τομέα δεν άκουσα κάτι, άκουσα όμως ότι οι αγρότες που πείστηκαν με δάνεια και υποθήκες να φυτέψουν φωτοβολταϊκά και χτες ψεκάστηκαν με χημικά από τα ΜΑΤ ωθούνται στο να πουλήσουν για ψίχουλα τις εγκαταστάσεις τους στα τρία-τέσσερα μεγάλα ονόματα που κυριαρχούν, άκουσα και αρκετούς βουλευτές της συγκεβέρνησης να δηλώνουν ότι, έτσι όπως έρχεται προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο, δεν πρόκειται να το ψηφίσουν, άκουσα τον γλίτσα που έχουμε την ατυχία να προΐσταται του υπουργείου Υγείας να πετάει τις ηλιθιότητές του, άκουσα τον Στουρνάρα να επαναλαμβάνει ότι σωθήκαμε "με εντολή Σαμαρά", ακούω τώρα μια βουλευτή να λέει ότι μόλις χτες αργά τους δόθηκε το πολυνομοσχέδιο των 800 σελίδων που τώρα συζητιέται στην επιτροπή και μέχρι αύριο το βράδυ πρέπει να ψηφιστεί.

Άρχισε το θέατρο. Κακή παράσταση.

(ο καθένας με την απελπισία του)(ο ένας με την απουσία οργάνωσης στην άμυνα της ομάδας)(ο άλλος με το πρωτάθλημα των αυτοδιοικητικών εκλογών)(υπάρχουν πολλά είδη απελπισίας, συνώνυμο της τρέλας)(σε αυτή τη χρονική φάση η απελπισία μου λέγεται "Η περιβόητη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ") Αυτή η εργαλειοθήκη λοιπόν είναι γραμμένη κατόπιν παραγγελίας του υπουργού Ανάπτυξης κυρίου Χατζηδάκη. Ο υπουργός σε στενή συνεννόηση με τον ΣΕΒ παρήγγειλε από τον ΟΟΣΑ μια έκθεση με μέτρα που θα σταματούσε τη «νόθευση» του ανταγωνισμού στην Ελλάδα. Η παραγγελία αυτή κόστισε, μετά από παζάρια με τον ΟΟΣΑ, 936 χιλιάδες ευρώ χωρίς να περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ και πληρώθηκε από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Επειδή όμως στον ΟΟΣΑ είναι ελαφρώς τεμπέληδες έδωσαν την παραγγελία αυτή υπεργολαβία στον… γνωστό ΙΟΒΕ δηλαδή στον ΣΕΒ πληρώνοντας τους περίπου 600 χιλιάδες ευρώ και κράτησαν τα ρέστα για καφέδες. Στην ουσία αυτό που έγινε ήταν η επικάλυψη των επιθυμιών του ΣΕΒ με την υποτιθέμενη έγκυρη σφραγίδα ενός διεθνούς οργανισμού. Κι όλο αυτό βαφτίστηκε προαπαιτούμενο. Ζώστηκαν τα φυσεκλίκια ο ήρωες υπουργοί για να παλέψουν με τις παράλογες απαιτήσεις του ΟΟΣΑ γνωρίζοντας ότι στην ουσία η ίδια η κυβέρνηση αγκαλιά με τον ΣΕΒ είχε γράψει τα εργαλεία του φονικού. Αν δεν ήταν τραγικό για τις ζωές εκατομμυρίων πολιτών το πολυνομοσχέδιο θα μιλούσαμε για την παπάντζα της δεκαετίας. (http://www.rednotebook.gr/details.php?id=12166) (κάποτε ήμουν πιο άνθρωπος, όταν μερικά χρόνια πριν είδα τον Χατζηδάκη με αίματα στη μούρη, αισθάνθηκα οίκτο, τώρα αρχίζω να σκέφτομαι με την αποστασιοποίηση του Observer που υποτίθεται ότι επιτρέπει την αντικειμενική και ουδέτερη στάση απέναντι στα κοινωνικά δρώμενα, πρόσωπα ή γεγονότα, κατά το λεξικό της κοινής νεοελληνικής του Μανόλη Τριανταφυλλίδη)

Σφαλιάρα!

Αντισυνταγματική είναι η πρόταση δυσπιστίας του Σύριζα ή η συζήτηση ενός πολυνομοσχεδίου που δόθηκε στα κόμματα τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, συγκλήθηκε η επιτροπή, που συζητήθηκε σε αυτήν μέχρι χτες το βράδυ και σήμερα μπήκε σε συζήτηση στην ολομέλεια με διαδικασίες κατολίσθησης; Έριξε κανείς έστω και μια ματιά σε αυτό το πολυνομοσχέδιο; Εγώ μέχρι τώρα κατάφερα να ξεφυλλίσω πρόχειρα τις πρώτες 90 από τις 190 και βάλε σελίδες του αρχείου σε μορφή PDF.

Ασύλληπτης ακρίβειας οι ακροβασίες της εξουσίας τη γλύτωσαν από θανάσιμο κίνδυνο! Εμείς οι υπόλοιποι είμαστε κλινικά νεκροί. Ας μείνει η εξουσία να διαχειρίζεται μόνη της τα απομεινάρια μας.

Παράσταση για έναν ρόλο, γιατί δεν δοκιμάζεις και στο σανίδι, το Μαλλιαροπούλειο έχει πολλές κενές ημερομηνίες

Είπαμε: στην περιοχή που κατοικείται από το ελληνικό υποείδος θα μείνουν να παίζουν παιχνίδι μόνο οι μεγαλοκαρχαρίες (καλά, και τα τσιράκια τους, λίγα τσιράκια, οι πιο πιστοί γλύφτες) μέχρι να πάρουν κάθε τι που έχει κάποια αξία. Μετά, καμένη γη.

.Οι έλληνες βουλευτές πήραν στα χέρια τους το λεγόμενο «πολυνομοσχέδιο» την Πέμπτη 800 σελίδων.Την Κυριακή το ψηφίζουν και καθιερώνουν στη χώρα,μια σειρά από κανόνες που αλλάζουν τη λειτουργία επαγγελμάτων,επαγγελματιών,κοινωνικών ομάδων και βέβαια καθιερώνουν φόρους και ρυθμίσεις που θα αποδειχθούν φωτογραφικές για κάποιους σε λίγο καιρό. Πότε πρόλαβαν και το διάβασαν οι κουφα.....γερμανοτσολιάδες και θα το ψηφίσουν!!!Άλλα Χρυσοχο'ί'δη.........Άει σιχτιρ

Αφελής ερώτηση: η Ε.Ε. και ο Ομπάμα κινητοποιούνται για τη δημοκρατία στην Ουκρανία ή την Τουρκία, για την κοινοβουλευτική εκτροπή ποιος θα κινητοποιηθεί;

Η σφαλιάρα της πρότασης δυσπιστίας σκόρπισε πανικό. Οι χρονικογράφοι λένε ότι ο μεν Σταμάτης κοκκίνισε σαν παντζάρι (τον είδαμε εξάλλου στο γυαλί) ο δε τσεκουράτος Βορίδης έγινε κάτωχρος, πελιδνός, κανείς δεν κατέγραψε την αντίδραση του Αδώνιδος (τουλάχιστον οι πηγές μου δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν). Αμέσως ενεργοποιήθηκαν τα γηπεδικά αντανακλαστικά και ο υπουργός Επικρατείας σήκωσε λεβέντικα το γάντι ("δε σας φοβόμαστε, ρε!!!"), αλλά κατόπιν ωρίμου σκέψεως επεκράτησαν πιο λογικές απόψεις (ο Μπένι όρμηξε μαινόμενος και κατάβρεξε όλους τους παριστάμενους με τα σάλια που εκτόξευε ουρλιάζοντας "ρε, είσαστε καλά ρε, ΡΕΕΕΕΕΕ", δεν γράφω ακριβώς όσα είπε γιατί θα μου τα κόψει ο φύλαξ των χρηστών ηθών των θαμώνων του σάιτ) και άρχισε το προτσές αποδόμησης, επείγοντα μέτρα, εμφανώς χοντροκομμένα, με τον πρόεδρο της Βουλής να επιδίδεται σε διανοητικές ακροβασίες και να εκφέρει την ετυμηγορία της απόρριψης, όχι όμως αρκετά πεπεισμένος, με αποτέλεσμα να δεχτεί την ακόμα πιο χοντροκομμένη επέμβαση του Μπένι ("μα τι λαμακίες λες, αποφάνθηκες εσύ και φτάνει, δεν χρειάζεται να αποφασίσει η ολομέλεια"). Τελικά κλείσανε βιαστικά το ζήτημα και συνεχίστηκε η κοινοβουλευτική διαδικασία ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. Όλοι ανακουφιστήκαμε βλέποντας τον τσεκουράτο Βορίδη εκ νέου σε φόρμα, τέλος καλό - όλα καλά! Ναι, είναι μεγάλη αφέλεια να πιστεύει κανείς ότι η όποια παρέμβαση σε Ουκρανία ή Βενεζουέλα γίνεται για την περιφρούρηση της δημοκρατίας.

Από τα βάθη του χρόνου (ανάρτηση και σχετική συζήτηση του προηγούμενου μήνα) σήμερα βλέπουμε τις επιπτώσεις: άκουσα πριν λίγο ότι η Eurobank, της οποίας το πακέτο μετοχών ανήκει ολοκληρωτικά στο Δημόσιο (εμάς δηλαδή, τους έλληνες υπηκόους) που πλήρωσε 1,25 ευρώ ανά μετοχή για να το αποκτήσει, η Eurobank λοιπόν επιστρέφει στους ιδιώτες. Το Δημόσιο (εμείς δηλαδή, οι χουβαρντάδες έλληνες υπήκοοι) πουλάει τις μετοχές μόλις 30 λεπτά η μία. Και μάλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι το μετοχικό πακέτο θα αγοραστεί από ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια τα οποία θα έχουν μόνο μια υποχρέωση, δεν θα μπορούν να πουλήσουν τις μετοχές πριν περάσει ένα εξάμηνο. Μέχρι, δε, τον Οκτώβρη πρέπει το ελληνικό κράτος να έχει ξεφορτωθεί, δηλαδή να έχει επιστρέψει στους ιδιώτες όλες τις ανακεφαλαιοποιημένες με τα χρήματα ημών, των ελλήνων υπηκόων, ελληνικές τράπεζες. Χρυσόψαρα, θυμάστε κάτι; Μήπως (τολμώ να ρωτήσω) μια μικρή προσπάθεια εκ μέρους σας, χρυσόψαρα, να αποκτήσετε μια κάποια μνήμη και στοιχειώδη αξιοπρέπεια, σάς γλιτώσει από τα κερατιάτικα που το ελληνικό κράτος σας υποχρεώνει να πληρώνετε; Λέω τώρα...

Ανέκδοτο: συναντιούνται δυο φίλοι που είχαν να ιδωθούν χρόνια και αρχίζουν να συζητάνε "πώς πάει ρε Γιάννη, τι κάνει η οικογένεια;", "ε, κουτσά-στραβά, τα βγάζουμε πέρα, εσύ Πάνο πού βρίσκεσαι, τι κάνεις;", "α, εγώ είμαι εκατομμυριούχος!", "τι λε ρε Πάνο, πώς;", "ε, πουλάω αυγά", "δηλαδή;", "να, αγοράζω 10 λεπτά το ένα, πουλάω 5 και έρχονται από όλο τον κόσμο και αγοράζουν σαν τρελοί αυγά!", "κάτσε ρε φίλε, αγοράζεις 10, πουλάς 5 και έγινες εκατομμυριούχος;", "πριν ήμουν δισεκατομμυριούχος".

Μην παιδεύεσαι μεγαλοβδομαδιάτικα, θα το φτιάξει κι'αυτό ο Αlexis μ'ένα άρθρο

Ηράκλεια δύναμη θα χρειαστούμε αν θέλουμε να χτίσουμε τη χώρα. Εσύ Paul Tomsen εξαιρείσαι, δεν σε ενδιαφέρουν οι χώρες, μόνο οι εργοδότες σου.