Πώληση τσιγάρων μόνο από περίπτερα και σούπερ μάρκετ

Πώληση τσιγάρων μόνο από περίπτερα και σούπερ μάρκετ

Σεπτέμβριος 06, 2016 - 09:47
0 σχόλια

Αποκλείονται 32.000 σημεία πώλησης - Για μονοπώλιο κάνει λόγο ο Οδυσσέας Κωνστντινόπουλος 

Αντιδράσεις προκάλεσε η κατάθεση τροπολογίας από 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ζητούν να γίνεται η πώληση τσιγάρων και καπνικών προϊόντων από τα περίπτερα και τα σούπερ μάρκετ.

Αν ψηφιστεί αυτή η τροπολογία, αυτομάτως θα αποκλειστούν 32.000 σημεία πώλησης, δηλαδή τα ψιλικατζίδικα.

Οι 16 συνολικά βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κατέθεσαν την επίμαχη τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με ευρωπαϊκή οδηγία σχετικά με την «κατασκευή, την παρουσίαση και την πώληση προϊόντων καπνού και συναφών προϊόντων», το οποίο συζητείται την Τετάρτη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Βασικό τους επιχείρημα είναι η «προστασία των ανηλίκων» και συγκεκριμένα στην αιτιολογική έκθεση αναφέρουν ότι «με την προτεινόμενη τροποποίηση επιδιώκεται μεγαλύτερη και πληρέστερη προστασία της δημόσιας υγείας και ειδικότερα της προάσπισης της υγείας των ανηλίκων».

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

«Με τροπολογία 16 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ δίνεται η αποκλειστική πώληση τσιγάρων στα περίπτερα & αποκλείονται 32.000 σημεία πώλησης, μονοπώλια, ανεργία!», έγραψε στον πρποσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.