Ποιοι είναι οι στόχοι της ΠΕΔ Πελοποννήσου

Ποιοι είναι οι στόχοι της ΠΕΔ Πελοποννήσου

Ιανουάριος 25, 2012 - 08:52

Ενημέρωση για το πρόγραμμα δράσης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου έκανε ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης στη διάρκεια της χθεσινοβραδυνής συνεδρίασης τονίζοντας αρχικά ότι δεν μπορούν να σχεδιάσουν οριστικά τη δράση τους λόγω άγνοιας για τα οικονομικά που θα έχει η ΠΕΔ Πελοποννήσου. Πάντως να σημειώσουμε πως  μέσω της πρώτης δόσης η ΠΕΔ έλαβε για λειτουργικές δαπάνες (περίπου για ένα τρίμηνο- τετράμηνο) το ποσό των 273.718,04 ευρώ.

Ο κ. Σμυρνιώτης ως στόχους  της δράσης τους ανέφερε τους παρακάτω: Διοργάνωση ημερίδων για σοβαρά θέματα που απασχολούν όλους τους δήμους και τις τοπικές κοινωνίες και ανέφερε την ημερίδα για τα απορρίμματα στην Τρίπολη, την ημερίδα που θα γίνει στις 22 Φεβρουαρίου στο Ναύπλιο για τις εξαρτησιογόνες ουσίες (κυρίως Ναρκωτικά) και στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να γίνουν τοποθετήσεις από ανθρώπους που ασχολούνται με το αντικείμενο. Να σημειώσουμε πως η ΠΕΔ ενίσχυσε το ΚΕΘΕΑ παρά τα δύσκολα οικονομικά της με ένα σημαντικό ποσό. Μία ακόμα ημερίδα για την οποία δεν έχει οριστικοποιηθεί ο χρόνος της θα γίνει στην Καλαμάτα για το τρένο, αφού όπως ειπώθηκε και από τον πρόεδρο της ΠΕΔ "εμάς το τρένο δεν είναι παρελθόν αλλά μέλλον". Και μάλιστα ανακοίνωσε πως στην ημερίδα θα βρεθούν και ιδιώτες που ενδιαφέρονται να επαναλειτουργήσουν το τρένο στην Πελοπόννησο, αφού αυτό πρέπει να γίνει οπωσδήποτε μιας και δαπανήθηκαν εκατομμύρια ευρώ για την γραμμή μέχρι την Καλαμάτα.

Ο δεύτερος στόχος δράσης είναι να συσταθεί μία μονάδα διοικητική που θα αποτελεί τον ενδιάμεσο φορέα μεταξύ δήμων και ΕΕΤΑ, αφού η ΕΕΤΑ θα διαχειριστεί το ΕΣΠΑ και τα προγράμματα όπως ο Αλέξανδρος Μπαλτατζής.

Τρίτος στόχος δράσης η βοήθεια και η ανάπτυξη δήμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα και δεν μπορούν να δραστηριοποιηθούν σε διάφορους τομείς λόγω έλλειψης υπηρεσιών.

Και τέλος ο σχεδιασμός και προγραμματισμός για την επόμενη προγραμματική περίοδο, δηλαδή για το επόμενο οικονομικό πακέτο στήριξης από την Ευρώπη για έργα, δηλαδή το επόμενο ΕΣΠΑ.

Χαρακτηριστικό των συνεδριάσεων της ΠΕΔ να τονίσουμε πως είναι το γεγονός ότι σχεδόν το σύνολο των θεμάτων περνούν ομόφωνα και ότι οι συνεδριάσεις ολοκληρώνονται παρά τον μεγάλο αριθμό θεμάτων σε συντομότατο χρόνο.

Ειδήσεις: