Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο

Απρίλιος 01, 2014 - 14:02
7 σχόλια

Σάλος ξέσπασε σήμερα με όλα τα Αθηναϊκά Μέσα Δημοσιογραφίας, να αναφέρουν την ποινική δίωξη του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Αναλυτικά, διώκεται σε βαθμό κακουργήματος   μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τους εισαγγελείς διαφθοράς που ερεύνησαν καταγγελίες για μη είσπραξη από το ΙΚΑ ποσού 18,25 εκατομμυρίων ευρώ που χρωστούσε εταιρεία - σούπερ μάρκετ.

Η έρευνα των εισαγγελέων έγινε έπειτα από καταγγελίες. Σύμφωνα με τη δικογραφία, τον περασμένο Σεπτέμβριο ο κ. Σπυρόπουλος έδωσε δύο φορές εντολή για την άρση κατάσχεσης λογαριασμών της εν λόγω εταιρείας. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μην πληρωθούν εμπρόθεσμα οι οφειλές της προς το ΙΚΑ, που έφταναν τα 18,25 εκατομμύρια ευρώ.

Την υπόθεση ανέλαβαν, η προϊσταμένη του τμήματος Ελένη Ράικου, η οποία  έδωσε εντολή έρευνας που διεκπεραιώθηκε άμεσα από τους επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς Γιάννη Δραγάτση και Αντώνη Ελευθεριάνο,  οι οποίοι άσκησαν και την ποινική δίωξη.
 


7 Σχόλια

Ο ΠΑΣΟΚας συνδικαλιστής που υποτίθεται χρόνια λειτουργούσε για το καλό της εργατικής τάξης.!!!! Στο όνομα και την πλάτη της εργατικής τάξης έγινε μέρος της εξουσίας των μεγάλων συμφερόντων. Οτι έκανε όλο το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια. Παλιά τους τέχνη κόσκινο. Και συνεχίζουν να κυβερνάνε. Καλά να πάθουμε. Τέτοια θέλουμε.

Καλως το νε και ας αργησε,ποιος αλλος θα παρει σειρα?Μπορεί να γινονται πραγματα και θαματα στην Ελλαδα της παρακμης και ο Ελληνας να παρακολουθει απο τηλεορασης αμετοχος τα γεγονοτα,η δικαιοσύνη έστω και αργά οδηγει την χωρα στη βελουδινη επανασταση.Γενναιοι δικαστες,που ευτυχως υπαρχουν,λειτουργουν το θεσμο της δικαιοσυνης και παραγουν εργο, αλλαζοντας δεδομενα δεκαετιών....

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ! ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ,Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΒΟΗΘΗΣΕ,ΝΑ ΜΗ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΦΤΩΧΕΙΑ ΟΙ ...ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ.ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ;ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ; ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ 10.20,30, 40 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΨΟΥΝ.ΤΟΟΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΠΕΝΗΤΑ-ΕΚΑΤΟ ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ;ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ !!!

H αυτοδίκαιη αργία δεν συνοδεύει την κακουργηματική δίωξη;