Ποια έργα περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Γορτυνίας

Ποια έργα περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Γορτυνίας

Ιανουάριος 23, 2023 - 20:41
0 σχόλια

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας συζητήθηκε το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.

Ο Δήμαρχος εισηγούμενος το θέμα ανέφερε τα εξής:

"Το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2023 καταρτίστηκε λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός πως το εκάστοτε τεχνικό πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου και αποτελεί τη βάση για τον προγραμματισμό των ετήσιων ενεργειών, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού σχεδιασμού του Δήμου.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2023, όπως αποτυπώνεται ακολούθως, υποδηλώνει την συνεχή προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, σε μια περίοδο ιδιαιτέρως δύσκολη σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, να βελτιώσει στο μέγιστο την ποιότητα της ζωής των κατοίκων και να αντιμετωπίσει τοπικά προβλήματα της καθημερινότητας.

Λαμβάνοντας υπόψη:
1. Τις προηγούμενες αποφάσεις, με τις οποίες έχει καθοριστεί ότι το ποσοστό που κατανέμεται στις Τοπικές Κοινότητες είναι το 80% του συνολικού ποσού των πιστώσεων ΣΑΤΑ, με κριτήριο τον πληθυσμό.
2. Την οδηγία ότι οι πιστώσεις ΣΑΤΑ για το 2023, θα είναι ίδιες με το 2022, δηλαδή 398.550 €, με το 80%, δηλαδή 318.840,00€, να κατανέμεται στις Τοπικές Κοινότητες και το 20%, δηλαδή 79.710,00€, να αφορά στο σύνολο του Δήμου.
3. Παράλληλα, το έτος 2023 θα κατανεμηθούν στις Τοπικές Κοινότητες και οι πιστώσεις ΣΑΤΑ προηγουμένων ετών (2020,2021,2022), οι οποίες δεν έχουν αποδοθεί.
4. Τους ίδιους πόρους του Δήμου (Κ.Α.Π., Ίδια Έσοδα, Ανταποδοτικά, κλπ)
5. Τις δεσμεύσεις πιστώσεων για έργα - δράσεις που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης.
6. Τις διαθέσιμες πιστώσεις από ειδικές χρηματοδοτήσεις και ανακοινώσεις χρηματοδοτήσεων (Υπ. Εσωτερικών, κλπ), για επενδυτικές κλπ. δραστηριότητες στο Δήμο Γορτυνίας, κ.ά.
7. Τις εντάξεις πράξεων και τις προτάσεις για νέες πράξεις που έχουν υποβληθεί ή έχουν ετοιμαστεί για να υποβληθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα.
8. Τα στατιστικά στοιχεία για την παρακολούθηση της απορρόφησης πιστώσεων και ετησίων μεταβολών.
9. Την ανάγκη ανάληψης δράσης σε ευαίσθητους τομείς για την πρόληψη κινδύνων, δημιουργία προϋποθέσεων για νέες δράσεις, κλπ.
10. Την ανάγκη σύνταξης, συμπλήρωσης ή επικαιροποίησης μελετών.

Προτείνω την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Γορτυνίας για το έτος 2023, όπως αυτό αποτυπώνεται στους παρακάτω πίνακες, προγραμματισμού έργων και δράσεων καθώς και κατανομής αναλογούντων εσόδων ΣΑΤΑ στις Κοινότητες του Δήμου."

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Γορτυνίας έτους 2023.

Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου Γορτυνίας έτους 2023 by Arcadiaportal.gr on Scribd


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.