ΠΟΕ-ΟΤΑ: Καλεί σε απεργία τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Καλεί σε απεργία τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σεπτέμβριος 20, 2023 - 15:20
0 σχόλια

Eurokinissi

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023 και στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, στις 10.30 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος-Αθήνα.

Η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γενικότερα στο Δημόσιο Τομέα, πραγματοποιείται ως απάντηση στο νέο ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ που κατέθεσε στη Βουλή ο Υπουργός Εργασίας κ. Άδωνης Γεωργιάδης, με το οποίο έρχεται να ολοκληρώσει την ισοπέδωση κάθε εργασιακού δικαιώματος με την κατάργηση του 8ωρου, την εφαρμογή των Ατομικών Συμβάσεων Εργασίας με όρους «γαλέρας», όπως «βολεύουν» αποκλειστικά τους εργοδότες καθώς και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης με βαριές ποινικές τιμωρίες για όσους υπερασπίζονται την απεργία και κάθε μορφή αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί την κυβέρνηση και τον Υπουργό Εργασίας να αποσύρουν το νέο ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ που γυρίζει τα εργασιακά μας δικαιώματα ένα αιώνα πίσω. Καλεί τους εργαζόμενους στη Τοπική Αυτοδιοίκηση σε μαζική, ενωτική και δυναμική συμμετοχή στην κινητοποίηση για την υπεράσπιση της 8ωρης και πενθήμερης εργασίας, της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ συνδικαλιστικής δράσης και την αξιοπρεπή διαβίωση των εργαζομένων και των οικογενειών τους με γενναίες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.