Ποδοσφαιρική υγεία αποπνέει το φετινό Λεωνίδιο

Ποδοσφαιρική υγεία αποπνέει το φετινό Λεωνίδιο

Νοέμβριος 20, 2019 - 21:06
0 σχόλια

Η φετινή πορεία της ομάδας του Λεωνιδίου στις 7 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Α' Αρκαδίας αποτελεί ίσως την απαρχή μιας ξεχωριστής ποδοσφαιρικής ιστορίας, που γράφεται με πλάνο και χτίζεται βήμα βήμα από τους ανθρώπους του ιστορικού ερυθρόλευκου σωματείου.

Έπειτα από 7 αγωνιστικές το Λεωνίδιο όχι απλώς είναι ανταγωνιστικό, είναι στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α' Αρκαδίας και οδηγεί την κούρσα στο κατά τεκμήριο πιο απρόβλεπτο και δυνατό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, όπως έχουμε δει σε αυτό το πρώτο δείγμα γραφής με συμπληρωμένο σχεδόν το ένα τέταρτο της σεζόν.

Προφανώς και το να βρίσκεται το Λεωνίδιο στην πρώτη θέση δεν αποτελεί είδηση, μιας και η ιστορία του σωματείου αυτού είναι τέτοια που πάντα από μόνη της βάζει τον πήχη ψηλά, όμως η φετινή χρονιά έχει από το ξεκίνημά της τις δικές της παραμέτρους, που κάνουν ακόμα πιο ξεχωριστή την ως τώρα πορεία των ερυθρολεύκων.

Πιο συγκεκριμένα, οι άνθρωποι του Λεωνιδίου από την αρχή της σεζόν πήραν την απόφαση να δημιουργήσουν το δικό τους ποδοσφαιρικό πρότζεκτ βασισμένο αποκλειστικά και μόνο στα δικά τους παιδιά, βγάζοντας στην επιφάνεια νεαρούς ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες του σωματείου, που για τα Αρκαδικά δεδομένα αποτελεί πρότυπο αναπαραγωγής παικτών, δίνοντας τα κλειδιά (ξανά) στον Γιάννη Νενεκούμη, έναν άνθρωπο που γνωρίζει άριστα τόσο τις ακαδημίες όσο και την πρώτη ομάδα.

Το Λεωνίδιο δεν ξεκίνησε (και δεν πορεύεται) με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά στην νέα αυτή εποχή που χάραξε θέλει να βγάλει στην επιφάνεια νέα ποδοσφαιρικά ταλέντα από τα σπλάχνα του σωματείου, να δώσει ευκαιρίες και κυρίως να εξελίξει νέους παίκτες σπέρνοντας τον ποδοσφαιρικό σπόρο της ομάδας για το μέλλον.

Το μοντέλο αυτό που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγους μήνες απαιτεί υπομονή, σχέδιο και πλάνο, συστατικά τα οποία φαίνεται να υπάρχουν, με αποτέλεσμα η ομάδα να κερδίζει καθημερινά το στοίχημα βγάζοντας στον αγωνιστικό χώρο σε όλα της τα παιχνίδια μια εξαιρετικά ισορροπημένη απόδοση και ένα άκρως ανταγωνιστικό πρόσωπο το οποίο μάλιστα έχει μετουσιωθεί σε βαθμούς.

Το Λεωνίδιο με τους πιτσιρικάδες στην ενδεκάδα να αποτελούν τον κορμό, (το ρόστερ έχει μέσο όρο ηλικίας τα 20 χρόνια, το πιο νεανικό της κατηγορίας), με τις σταθερές των 3-4 έμπειρων και παλιοσειρών που έχουν και εποπτικό ρόλο για τους νεότερους, έχει καταφέρει σε 7 αγωνιστικές να είναι αήττητο, να είναι πρώτο, να μην έχει καμία απώλεια βαθμών στην έδρα του και να έχει τον πρώτο σκόρερ της Α' Αρκαδίας τον Σπύρο Βερβεσό.

Κάπως έτσι λοιπόν οι ερυθρόλευκοι μετρούν πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες (οι τρεις νίκες στην έδρα του) με 14 γκολ υπέρ και 8 κατά, όντας η δεύτερη καλύτερη επίθεση της κατηγορίας πίσω από τον Ερμή που υποδέχονται το προσεχές Σάββατο (23/11, 15:00) στο ντέρμπι κορυφής, με τους αριθμούς να περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο την πορεία που πραγματοποιεί η ομάδα στο πρωτάθλημα.

Είναι ξεκάθαρο πως η εικόνα του Λεωνιδίου κερδίζει τις εντυπώσεις, κερδίζει νέους φίλους και τον σεβασμό των αντιπάλων και πως το ιστορικό σωματείο της Νότιας Κυνουρίας αποπνέει ποδοσφαιρική υγεία εντός αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Το ποιο μπορεί να είναι το φετινό "ταβάνι" του Λεωνιδίου κανείς δεν το γνωρίζει ακόμα και είναι ουτοπικό να γίνουν προβλέψεις, άλλωστε η ομάδα ξεκίνησε με στόχο πρωταρχικά την γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής, όμως έχει καταφέρει να είναι στην πρώτη θέση στα μέσα του Νοέμβρη γεγονός που σημαίνει πως τρώγοντας ανοίγει η όρεξη σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η χρονιά είναι μεγάλη και όλα τα παιχνίδια της φετινής Α' Αρκαδίας δύσκολα. Σίγουρα η ομάδα του Λεωνιδίου θα κληθεί να διαχειριστεί ψυχικά και σωματικά αρκετές δύσκολες καταστάσεις, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως το άγχος του αποτελέσματος δεν υπάρχει έχοντας δώσει την θέση του στην δημιουργική προσμονή για όλα αυτά τα νέα παιδιά που βλέπουν τον εαυτό τους να έχει ρόλο και συνεχώς να μαθαίνει μέσα από τα παιχνίδια.

Ποδοσφαιρική υγεία λοιπόν μια έκφραση που σκιαγραφεί την πραγματικότητα του Λεωνιδίου το οποίο φωνάζει πως έχει παρόν και βάζει τα θεμέλια για το μέλλον.

Από: leonidion.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.