«Πλατεία Φιλιατρών: Ένα άχρηστο έργο, ένα άχρηστο δάνειο»

«Πλατεία Φιλιατρών: Ένα άχρηστο έργο, ένα άχρηστο δάνειο»

Φεβρουάριος 06, 2024 - 10:56
0 σχόλια

Σε προηγούμενο Δελτίο Τύπου μας (Οκτώβρης 2023) για το έργο: ανάπλασης Κεντρικής Πλατείας (Καποδιστρίου) Φιλιατρών ρωτούσαμε ανοιχτά χωρίς να λάβουμε καμία απολύτως απάντηση από την απελθούσα Περιφερειακή αρχή του κ. Νίκα: “Πού θα πάνε τα λεφτά του έργου ανάπλαση πλατείας Φιλιατρών; Θα πάνε πραγματικά για ουσιαστική ανάπτυξη των Φιλιατρών, ή θα κάνουν πιο πλούσιους τους εμπλεκόμενους με το έργο; Ένα έργο άχρηστο, που είναι και δάνειο από την Ευρωπαϊκή Ένωση! Αύριο θα κληθούν όλοι οι πολίτες αυτής της άμοιρης χώρας να το πληρώσουν και κυρίως οι Τριφύλιοι (Αετοβουνίσιοι, Αυλωνίτες, Κυπαρίσσιοι, Γαργαλιανιώτες, Τριπύλιοι και φυσικά Φιλιατρινοί)! Ένα έργο που δεν λύνει ουσιαστικά κανένα απολύτως πρόβλημα για την πόλη.”  

Σήμερα έρχεται με περισσή φούρια, η “νέα” περιφερειακή αρχή του κ. Πτωχού - που μάλλον ως “παλαιά” μπορεί να χαρακτηριστεί  όπως με το “καλημέρα σας” έδειξε ανάλογη τακτική στο έργο που αφορά το ποτάμι της Νέδα – έρχεται και εγκρίνει άρον άρον τους όρους δημοπράτησης στο εν λόγω έργο που έχει διχάσει τη Φιλιατρινή κοινωνία, ακολουθώντας πιστά τα χνάρια του προκατόχου της. Διαφαίνεται καθαρά ότι αυτό που χαρακτηρίζει τον κ. Πτωχό είναι ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και έλλειψη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!
 

Τι επιχειρεί ο κ. Πτωχός με τις μεθοδεύσεις του αυτές που γίνονται βεβιασμένα για να πιάσουν στον ύπνο την τοπική κοινωνία;  Στόχο του προφανώς έχει και πάλι, την εξυπηρέτηση εταιριών ιδιωτικών συμφερόντων. Εν προκειμένω, η εμμονή του αυτή καταδεικνύει ότι πηγάζει αποκλειστικά προς "εξυπηρέτηση" οικονομικών συμφερόντων τρίτων αναδόχων προσκείμενων στο φίλιο πολιτικό του περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα αδιαφορεί προκλητικά για ουσιαστικά έργα ανάπλασης και υποδομών με τα οποία συμφωνεί η πλειοψηφία των Φιλιατρών. Όταν τα προβλήματα της πόλης αυτής είναι μεγάλα, αντί να γίνονται έργα ουσίας βάζουμε προτεραιότητες σε ένα και μοναδικό άχρηστο στην ουσία έργο για την πόλη! Όταν τα ιστορικά και διατηρητέα κτίρια και μνημεία των Φιλιατρών καταρρέουν (Δημαρχείο, Ρολόϊ, παλιό Λύκειο, παλιά Δεξαμενή), αντί αυτά ν΄ ανακαινιστούν και  αξιοποιηθούν όπως πήραν αποφάσεις τα θεσμικά όργανα, η περιφερειακή αρχή δεν σέβεται την τοπική κοινωνία και τους θεσμούς.  Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά περίτρανα ότι το σύστημα, η κυβέρνηση και το κεφάλαιο, μπροστά στο κέρδος δε σέβονται τίποτα! Μόνη τους έννοια, να φορτώσουν ένα ακόμη άχρηστο ΔΑΝΕΙΟ στις πλάτες του Ελληνικού λαού. Ο μόνος που μπορεί να επιβάλλει τον απαιτούμενο σεβασμό είναι ο λαός με τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις του.
   
   Εμείς προφανώς επιμένουμε στα πολλά μικρά και χρήσιμα έργα υποδομής για τα Φιλιατρά και θα αγωνιστούμε για αυτό, μέχρι τέλους.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

 

Καλαμάτα, 2-2-2024.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.