Περιήγηση στο Καστρί Βόρειας Κυνουρίας

Περιήγηση στο Καστρί Βόρειας Κυνουρίας

Δεκέμβριος 13, 2013 - 17:41
4 σχόλια

Το Καστρί πήρε το όνομά του απ’ το σύμπλεγμα των επτά καστριτοχωρίων. Το όμορφο χωριό μέχρι το 1960, θεωρείτο ως το μεγαλύτερο χωριό της περιοχής.

Πολλές οι δυνατότητες που συνδυάζει το παραδοσιακό, γραφικό και ορεινό χωριό, μία απ’ αυτές είναι οι περίπατοι και η ψυχική ανάταση που εισπράττει κανείς, εξερευνώντας τις ομορφιές των φαραγγιών του Πάρνωνα.

Το γραφικό μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου, βρίσκεται βορειοανατολικά του χωριού και περιμένει όσους επισκέπτες επιθυμούν να το τιμήσουν με την παρουσία τους.

Πλούσιος όμως και ο λαϊκός πολιτισμός του χωριού, του οποίου η Ιστορία είναι προσβάσιμη σε όσους ενδιαφέρονται για τη γνήσια και τοπική παράδοση.

Το καστρί βρίσκεται σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από την τρίπολη και σε υψόμετρο 950 μέτρων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το DiscoverKynouria.gr

Video: 

youtube://v/EuQCG1FlmYI


4 Σχόλια

Θέλαμε να γίνουμε Ευρωπαίοι καλά να πάθουμε.Ρημάξαμε.Τα αγριογούρουνα,οι αλεπούδες και τα κουνάβια κάνουν παρέλαση στο χωριό.Οι πολιτικές Τατούλη ( το μεγάλο ενδιαφέρον )το ρήμαξαν!!Κατάντησε Αλβανιστάν.

καλό είναι εσείς που γράφετε τα άρθρα να γράφετε εγκυρα πράγματα κι όχι ότι σας λένε χωρίς να το ελέγχετε!!!!! κι αναφέρομαι κυρίως στην Ιερά Μονή διότι όποιος πάει τη βρίσκει κλειστή!!

Ειναι κριμα για το Καστρι να ειναι το ομορφοτερο χωριο της αρκαδιας με ανοιχτη θεα (εξακριβωμενο κιολας)πολιτιστικι παρακαταθηκη(καποτε ηταν το κεντρο του εμπορικης δραστηριοτητας)και να ρημαζει να μην υπαρχει επιχειρηματικη κινηση και σε μας στη Βυτινα να υπαρχει που δεν εχουμε θεα,τιποτα να δειξουμε και πουλαμε αερα!!! Ειναι να γελας πραγματικα! Οταν πανε επιχειρηματιες να ασχοληθουν με τα Καστριτοχωριο βρισκονται αντιμετωποι με την γραφειοκρατια και...άλλα....