Παυλής: Υπάρχουν πολλά κρούσματα με αδέσποτα, θα τρέξουμε τις διαδικασίες

Παυλής: Υπάρχουν πολλά κρούσματα με αδέσποτα, θα τρέξουμε τις διαδικασίες

Νοέμβριος 23, 2015 - 22:00
0 σχόλια

Συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου και ένα θέμα το οποίο απασχόλησε το Σώμα ήταν, όπως αναμενόταν τα προβλήματα με τα αδέσποτα ζώα στους δρόμους του Δήμου Τρίπολης.

Όπως είπε ο δήμαρχος, υπάρχουν δέκα προτάσεις για τον χώρο που σκοπεύει ο Δήμος να δημιουργήσει για τα αδέσποτα. Και πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν και εκπτώσεις στην προκήρυξη για κάθε οικόπεδο. Οι διαδικασίες, όπως ανακοίνωσε, βρίσκονται σε εξέλιξη και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν τις οικονομικές προσφορές ώστε να προχωρήσει ο Δήμος με τη διαχείριση που έχει αποφασίσει.

Υπάρχουν πάρα πολλά κρούσματα με τα σκυλιά τα οποία άγρια και προκαλούν προβλήματα στους πολίτες. Έχω πάει δύο φορές στον εισαγγελέα και τον έχω ενημερώσει. Υπάρχουν διαδικασίες και η απάντηση του εισαγγελέα είναι η γνωστή και σύμφωνα με ό,τι λέει ο νόμος, δηλαδή μετά τη φροντίδα τα σκυλιά να αφήνονται ελεύθερα. 
Θα τρέξουμε γρήγορα τις διαδικασίες, είπε ο κ. Παυλής.

Ο κ. Νίκου ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν και άλλα πράγματα, καθώς υπάρχουν δεδομένα που έχουν να κάνουν με τη σωστή φροντίδα των ζώων και επίσης ότι πρέπει να υπάρχουν σταθερά σημεία σίτισης των ζώων. Θα πρέπει να δοθούν κίνητρα για υιοθεσία από τον Δήμο. Πήγαμε στην αρμόδια υπηρεσία και υπάρχουν 23 αδέσποτα τα οποία θέλουν φροντίδα, γιατί είναι θηλυκά και έχουν γεννήσει. Πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όπως σημείωσαν οι αρμόδιοι.

Ο κ. Τσιαμούλος επεσήμανε: «Έχουμε πολλές επιθέσεις, στο τέλος θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα και θα έχουμε νομικά θέματα».

Έφη Καστραντά
 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.