Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Η Ιστορία του Ελληνικού Στρατού, 1833-1949» του Γ. Παπαφλωράτου στην Τρίπολη (pics,vid)

Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Η Ιστορία του Ελληνικού Στρατού, 1833-1949» του Γ. Παπαφλωράτου στην Τρίπολη (pics,vid)

Οκτώβριος 02, 2018 - 10:04
0 σχόλια

Η παρουσίαση του βιβλίου με θέμα «Η Ιστορία του Ελληνικού Στρατού, 1833-1949»,του δρος Ιωάννη Παπαφλωράτου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου στην Τρίπολη.

Ο δρ Ιωάννης Παπαφλωράτος, ο οποίος είναι Νομικός Διεθνολόγος, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής Στρατιωτικών Σχολών, σε δηλώσεις του μίλησε για το δίτομο έργο και για την αφορμή που του δόθηκε για να ξεκινήσει την συγγραφή. Επίσης, ανέφερε ότι κάθε Έλληνας μπορεί να το διαβάσει, καθώς παρουσιάζεται η ιστορία των Μεραρχιών χωρίς φανατισμό.

Το βιβλίο υπό τον τίτλο «Η ιστορία του Ελληνικού Στρατού (1833-1949)» αποτελεί μια εξαιρετική, ανεκτίμητη και εμπεριστατωμένη μελέτη της πορείας του Ε.Σ. από τη συγκρότησή του τα πρώτα χρόνια του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους, έως το τέλος του Εμφυλίου Πολέμου το 1949.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Συνταγματάρχης Θεόδωρος Δρακόπουλος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Διοικητής της ΔΙΚΕ Πελοποννήσου (IV Μεραρχία) Υποστράτηγος Γ. Μπουζάκης.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Η Ιστορία του Ελληνικού Στρατού, 1833-1949» στην Τρίπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.