Παρουσίαση έργων Τεχνολογίας και Εικαστικών στο 1ο Γυμνάσιο Τρίπολης (vid)

Παρουσίαση έργων Τεχνολογίας και Εικαστικών στο 1ο Γυμνάσιο Τρίπολης (vid)

Μάιος 31, 2017 - 21:10
0 σχόλια

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, παρουσιάζονται τα έργα ζωγραφικής και τεχνολογίας που εκπονήθηκαν από τους μαθητές και των τριών τάξεων του 1ου Γυμνασίου Τρίπολης με την υποστήριξη και παρότρυνση των καθηγητριών τους, της κας Φλώρου Λουίζας στο μάθημα των Εικαστικών και της κας Κουκουμάνου Γεωργίας στο μάθημα της Τεχνολογίας.

Στα Εικαστικά πειραματίστηκαν με διάφορες τεχνικές, όπως κολάζ, πουαντιλισμό, φωτοσκίαση, προοπτική, θερμά-ψυχρά χρώματα, προσωπογραφίες, αφηρημένη τέχνη κ.λ.π.

Στην Τεχνολογία, χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους και υλικά όχι δυσεύρετα, καθημερινής χρήσης, οι μαθητές έγιναν μικροί αρχιτέκτονες, τεχνίτες, ξυλουργοί, ηλεκτρολόγοι, μηχανικοί και αντιμετώπισαν την πρόκληση να κατασκευάσουν αντικείμενα από τομείς όπως ενέργεια-ισχύ, εργαλεία-μηχανές, μεταφορές- επικοινωνίες.

Η σχολική κοινότητα τα υποδέχτηκε με ενθουσιασμό, γιατί τα έργα είχαν πρωτοτυπία και έμπνευση και όπως είχε πει ένας μεγάλος ζωγράφος, ο Τζωρτζ Μπρακ, η τέχνη είναι για να ταράζει και η επιστήμη για να καθησυχάζει.

Ειδήσεις: 
Video: 

Έκθεση έργων Τεχνολογίας και Εικαστικών 2016-17


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.