Παράθυρο στον τουριστικό κόσμο άνοιξε ο Δήμος Τρίπολης (photos&video)

Παράθυρο στον τουριστικό κόσμο άνοιξε ο Δήμος Τρίπολης (photos&video)

Δεκέμβριος 07, 2011 - 21:28
12 σχόλια

- Παρουσιάστηκε το απόγευμα η τουριστική ιστοσελίδα του Δήμου

 -Με ένα μόνο κλίκ ο Δήμος Τρίπολης θέλει να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό την Αρκαδία

 Μέσα από την νέα τουριστική ιστοσελίδα του η οποία παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό κέντρο, παρέχει κάθε είδους πληροφορία για την  διαμονή και την ξενάγηση, τις εκδηλώσεις και την διασκέδαση, την ιστορία αλλά και κάθε άλλη χρήσιμη για την περιοχή πληροφορία!
Η ιστοσελίδα , εργαλείο αναμφίβολα εν αρχή στα χέρια του Δήμου , στοχεύει στο να γίνει εργαλείο και στα χέρια των επαγγελματιών οι οποίοι αν την αξιοποιήσουν μόνο κέρδος θα έχουν από αυτήν.

Η παρουσίαση της ιστοσελίδας www.traveltripolis.gr έγινε από τον ειδικό σύμβουλο Κώστα Τριανταφύλλη παρουσία του Δημάρχου της Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη, του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ Αλέξανδρου, του πρώην Υπουργού κ.Καλτετζιώτη,  του Προέδρου του Επιμελητηρίου Γιάννη Μπουντρούκα, του Δημάρχου της Γορτυνίας Γιάννη Γιαννόπουλου, του πρώην Δημάρχου Τρίπολης Δημοσθένη Σωτηρόπουλου καθώς και πλήθους Δημοτικών Συμβούλων.
Ο Δήμαρχος της Τρίπολης με το πέρας της παρουσίασης απευθύνθηκε στο κοινό που βρέθηκε στην αίθουσα του Αποστολοπούλειου , ζητώντας τις απόψεις τους, τις εκτιμήσεις και τις παρατηρήσεις τους για την ιστοσελίδα…

Video: 

youtube://v/_PiNCJ2tvnA


12 Σχόλια

Πόσο στοιχισε μπορούμε να μάθουμε? Ωραία κίνηση αλλά άμα πλήρωσε αρκούδες αλλάζει το πράγμα....

Αν είναι δυνατόν μετά απο μια τέτοια κίνηση να αναρωτιόμαστε το κόστος κ όχι την ουσία της πράξης προκειμένου η πόλη μας να πάει μπροστά.Τόσα χρόνια το μόνο που ξέρουμε είναι να κατηγορούμε,να αποδίδουμε ευθύνες και να μην είμαστε ποτέ εκεί να επικροτήσουμε την προσπάθεια για κάτι καλό.Αλίμονο αν στις εποχές που ζούμε δαπανούμε "αρκούδες" για κατι που θα φέρει την ανάπτυξη στην πόλη μας.Ας μην είμαστε στημένοι στην γωνία περιμένοντας την επόμενη λάθος κίνηση και ας προσπαθήσουμε αφού μας δίνετε η ευκαιρία,όλοι μαζί να προωθήσουμε τον τόπο μας.Επιτέλους ας αλλάξουμε την νοοτροπία που τόσα χρόνια μας κρατάει πίσω.

<p> Καταρχήν η σελίδα είναι πολύ όμορφη! Και μπράβο για την κίνηση!<br /> Αλλά......</p> <p> (Κόπηκαν οι ανώνυμες καταγγελίες - αν έχετε στοιχεία επικοινωνείστε μαζί μας)</p>

Κατσε ρε φιλε τι μας λες να μην ασχολουμαστε με ποσο κοστιζει ενα wordpress που μπορει να παει 50 χιλιαρικα; στο τελος θα μου ερθει παλι η δευατ 80 ευρω και θα ψαχνω το γιατι;

<p> Απαντήσεις μετά από ερωτήσεις που ήρθαν σε σχόλια:</p> <p> - Το κόστος θα το δείτε στο Διαύγεια του Δήμου Τρίπολης μόλις αυτό αναρτηθεί.&nbsp;</p> <p> - Μπορείτε να σχολιάζετε τις αποφάσεις του Δήμου αλλά δεν δημοσιεύονται υβριστικά σχόλια.</p> <p> - Δεν δημοσιεύουμε εδώ τις προσωπικές σας κόντρες με κάθε εταιρία και κάθε επαγγελματία. Μπορείτε αλλού να πείτε το πόνο σας.&nbsp;</p> <p> με εκτίμηση,</p> <p> <strong>ArcadiaPortal.gr</strong></p> <p> &nbsp;</p>

Η προσπάθεια αυτή δεν πρέπει να κριθεί με το πόσο κοστίζει η σελίδα αλλά με το τι θα αποδώσει. Του χρόνου μπορεί να έχουν έρθει 1000 τουρίστες περισσότεροι και να έχουν αφήσει λεφτά σε ταβέρνες, μαγαζιά, ξενοδοχεία κτλ. Η κίνηση είναι πέρα για πέρα σωστή και κάθε Δήμος έχει κάνει αντίστοιχη προσπάθεια. Και μπράβο σε όλους που δούλεψαν και το έβγαλαν πριν αρχίσει η χειμερινή σεζόν για το Μαίναλον. Είναι ωραία δουλειά και είναι ότι χρειάζεται ένας επισκέπτης στην περιοχή μας. Δεν είναι κακό να λέμε και ένα μπράβο.

Η δουλειά είναι πραγματικά πολύ ωραία. Ναι φίλε μου το wordpress είναι δωρεάν όπως άλλωστε και πολλές άλλες πλατφόρμες. Το θέμα δεν είναι ότι παίρνεις κάτι δωρεάν αλλά η δουλειά που κάνει κάποιος ώστε να προκύψει το τελικό αποτέλεσμα! Από τις φωτογραφίες και τα κείμενα μέχρι την κατάλληλη επιλογή plugins.Για αυτό πληρώνεσαι! Ένα WP μπορεί να το εγκαταστήσει ο καθένας σήμερα. Την παραγωγή σωστού αποτελέσματος όμως λίγοι! Για αυτό ας σταματήσουμε όλοι οι ειδήμονες να σχολιάζουμε όταν κάτι γίνεται με βάση open source εφαρμογές. Δηλαδή θα ήταν καλύτερα να στηριχθεί η προσπάθεια σε εμπορικές εφαρμογές και να πληρώνει ο Δήμος ένα καράβι λεφτά κάθε χρόνο για άδειες χρήσης; Ας ηρεμήσουμε λίγο ;)

Αν και δεν το είχα σε εκτίμηση αυτόν τον δήμαρχο τον προτιμώ από τους άλλους 2 που περάσαν.... Αυτά που κάνει μου αρέσουν και επιτελούς ηρθε κάποιος με ένα σχέδιο και το εφαρμόζει.Δηλαδή τα αυτονόητα. Έχω δει τις δουλείες του και μου αρέσουν.Είναι νέος έχει μέλλον αν συνεχίσει έτσι θα βγαίνει για άλλα 20 χρόνια.Στο χέρι του είναι. Εξηγώ για να μην παρεξηγηθώ δεν το ψήφισα,δεν τον είχα σε εκτίμηση και δεν μου έκανε αλλά βλέπω ότι κάνει τουλάχιστον τα αυτονόητα. Μπράβο του.

Ομορφο αλλά να πούμε τα αρνητικά για να βελτιωθεί.Κριτική πάντα με την καλή έννοια... Χρειάζεται και Αγγλικά για να μπορεί να το βρίσκουν και απο μηχανές αναζήτησης.... Αν βρω κάτι ακόμα θα το παραθέσω, μπράβο σας πάντως πολύ καλό βήμα.

Δηλαδή ο προηγούμενος που σου έφερε το νερό ολοκλήρωσε το βιολογικό έφτιαξε το γεφύρι ανακαίνησε το Μαλλιαροπούλλειο, έκανε μονοδρομίσεις και πεζοδρόμια, έσωσε το γήπεδο του Παναρκαδικού εξασφάλισε τα λεφτά για τις ανακαινήσεις των πλατειών Αρεως και Πετρινού όπου η πρώτη θα είχε ολοκληρωθεί αν δεν γίνονταν τα γεγονότα με τους τρεις, έκανε την κυκλοφοριακή μελέτη και την μελέτη ανάπλασης του κέντρου της πόλης ενώ εντάχθηκε στο πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων της Περιφέρειας εξασφαλίζοντας περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπλαση του κέντρου (Πετρινού, πεζοδρόμιση Εθνικής Αντίστασης και Τάσου Σεχιώτη) όπου ο σημερινός δήμαρχος θα υλοποιήσει.Τέλος άφησε ταμείο 7 εκατομμύρια ευρώ και εννοείται ότι αυτά τα λεφτα δεν αφορούν την χρηματοδότηση έργων.Απο όλα αυτά εσένα τίποτα δεν σε ικανοποίησε ενώ διέκρινες όραμα στον σημερινό δήμαρχο που έκανε μια ιστιοσελίδα που αφορά τον τουρισμό για την Τρίπολη και που προσπαθεί να τελειώσει έργα και να υλοποιήσει τις μελέτες του Κοτσιάνη.

Παιδια ας ειμαστε καλοπροαιρετοι. Δε χρειαζεται να κοιταμε πως θα βγαλουμε το ματι ο ενας του αλλου, και ο προγηγουμενος δημαρχος εκανε καποια εργα και ο τωρινος κανει και μακαρι να κανει και ο επομενος. Πρεπει να υπαρχει συνεχεια σε αυτη την πολη και οχι ο επομενος δημαρχος να γκρεμιζει οτι εχει φτιαξει ο προηγουμενος οπως γινοταν μεχρι τωρα. Μπραβο στο Σμυρνιωτη που εχει αφησει απ' εξω τους εγωισμους και συνεχιζει οτι αφησε ο Κοτσάνης και προγραμματιζει και καινουργια εργα. Μακαρι και ο επομενος δημαρχος να συνεχισει οτι εχει δρομολογησει ο Σμυρνιώτης.