Παπαηλιού: Η φωνή της ορεινής Αρκαδίας θα ακουστεί

Παπαηλιού: Η φωνή της ορεινής Αρκαδίας θα ακουστεί

Νοέμβριος 04, 2015 - 10:36
0 σχόλια

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Παπαηλιού ενημερώνει ότι τοποθετήθηκε μέλος των εξής κοινοβουλευτικών επιτροπών της Βουλής: της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και της ανήκουσας σ΄ αυτήν υποεπιτροπής ορεινών και νησιωτικών περιοχών και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής για την παρακολούθηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Η υποεπιτροπή ορεινών και νησιωτικών περιοχών στόχο έχει να μελετά και να υποβάλλει προτάσεις για όλα τα ζητήματα αυτών των περιοχών.

Ως εκ τούτου, όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, «η φωνή της ορεινής και προβληματικής Αρκαδίας θα ακουστεί και ίσως εισακουστεί». 

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου:

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού, για την Α΄ σύνοδο της ΙΖ΄ βουλευτικής περιόδου : 

Τοποθετήθηκε μέλος των εξής κοινοβουλευτικών επιτροπών της Βουλής,  της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και της ανήκουσας σ΄ αυτήν υποεπιτροπής ορεινών και νησιωτικών περιοχών και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής για την παρακολούθηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Επιπλέον δε, εκλέχτηκε αντιπρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής για την παρακολούθηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, κατά τη συνεδρίαση αυτής της 3.11.2015.

Αυτή η περίοδος είναι κρίσιμη για το κοινωνικό κράτος. Η παιδεία, η υγεία, η κοινωνική ασφάλιση και άλλα κοινωνικά αγαθά βρίσκονται υπό διωγμό από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έχουν επικρατήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και διεθνώς.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και η   Ειδική Διαρκής Επιτροπή για την παρακολούθηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης μπορούν, υπό προϋποθέσεις, να αποτελέσουν βήμα για την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους. 

Όσον αφορά την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών, αυτή παρακολουθεί και ενημερώνει τη Βουλή ιδίως για ζητήματα σχεδιασμού και εφαρμογής της πολιτικής περιφερειακής ανάπτυξης, η δε υποεπιτροπή ορεινών και νησιωτικών περιοχών μελετά και υποβάλλει προτάσεις για όλα τα προβλήματα αυτών των περιοχών. Κατά συνέπεια, η φωνή της ορεινής και προβληματικής Αρκαδίας θα ακουστεί και ίσως εισακουστεί. 

Γιώργος Η. Παπαηλιού 
Αντιπρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής για την παρακολούθηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.